My own love song

My own love song
D: Renée Zellweger, Forest Whitaker
R: Olivier Dahan
In Theaters: Apr 7 , 2010
Durată: 1 hr. 42 min.
Gen: Dramă

Am ales să vizionez acest film în primul rând datorită distribuţiei – Renée Zellweger şi Forest Whitaker pentru că altceva nu prea are cu ce să te atragă. Trailerul e slăbuţ iar de promovare nu poate fi vorba la un film cu buget redus. Cu toate acestea, acest road movie nu este foarte rău dar nici nu te încântă cu multe.

Povestea îi are în centrul atenţiei pe Jane (Renée Zellweger) şi Joey (Forest Whitaker), doi indivizi cu probleme pe care nu le pot vindeca mai ales dacă râmân acasă, într-un orăşel uitat de lume. Jane, este o fostă cântăreaţă care în urma unui accident a rămas paralizată. Retrasă într-o lume a ei unde muzica nu o mai poate găsi, aceasta are un singur prieten care are probleme mari pentru că suferă de schizofrenie. Convins că poate vorbi cu fantome şi îngeri, acesta o convinge pe Jane să pornească cu maşina spre New Orleans, unde cineva îl va ajută să găsească răspunsul la întrebările sale. Drumul este plin de aventuri, – maşina le ia foc, cumpără altă maşină care apoi le este furată, râmân fără bani şi pleacă din restaurante fără să plătescă, ajung să petreacă o noapte la secţia de poliţie – dar persoanele pe care le cunosc pe drum îi ajută să înţeleagă că la tot pasul poţi să găseşti oameni ciudaţi care au tot felul de probleme (mai mult sau mai puţin grave). Finalul oarecum trist pentru Joey dar, salvator pentru Jane e în acelaşi ritm liniştit cu care filmul a şi început.

My own love song e un road moive mediocru spre bunicel. Ideea de bază a filmului- regăsirea cu ajutorul unei călătorii care se dovedeşte a fi iniţiatică – nu e tocmai nouă şi de aceea filmul te poate îndepărta uşor. Acţiunea nu are prea multe puncte culminate, filmul desfăşurându-se destul de liniar. Interpreatarea oferită de Renée Zellweger este bunicică (mai slabă ca pe vremuri dar mai bună faţă de ce a oferit în ultimii doi ani); Withaker face un rol simplu pe care parcă l-am mai văzut prea des. În concluzie un film simplu, despre oameni cu probleme care spre final găsesc un motiv să-şi continue viaţa dar cu o atitudine mai bună. De văzut dacă sunteţi fani ai celor doi actori sau dacă vă place acest gen de film.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *