Morning Glory

Morning Glory
D: Harrison Ford, Rachel McAdams, Diane Keaton
R: Roger Michell
Release: 8 Martie 2011
US Box Office:$31.0M
Durată: 1 h 47 min.
Gen: Comedie

Morning Glory este o comedie cu umor suficient şi decent despre succesul în televiziune, despre spectaculosul zilnic care ne captează atenţia şi despre oameni care ajung să conştientizeze că uneori în viaţa profesională deciziile pot fi luate şi în funcţie de sentimente şi colectivitate, nu doar în funcţie de numărul de zerouri pe care altcineva ţi le poate oferi. Îndrăzneţul Harrison Ford care mai bine de 20 de ani a fost mereu cu un pas în faţa morţii prin personajul său arhicunoscut Indiana Jones, s-a transformat odată cu trecerea timpului într-un bătrânel morocănos (care-mi aduce aminte de Walter Mattau) simpatic foc care ne încântă cu personalitatea sa. Chiar dacă sângele nu-i mai circulă prin vene la fel de intens ca altă dată, Ford ne arată prin această comedie că talentul nu prea poate fi înlocuit de tinereţe.

Cu toate că nu deţine rolul principal, acesta fiind deţinut de o tânără producătoare care după o concediere neaşteptată ajunge să conducă cea mai slab cotată emisiune matinală din grila unui mic post naţional, toată acţiunea şi esenţa filmului se învârte în jurului personajului său, un fost reporter consacrat care şi-a desfăşurat activitatea şi pe la Casa Albă sau prin teatrele de război. Fără Mike Pomeroy emisiunea matinală nu ar avea co-prezentator, fără el Becky nu ar avea slujbă şi nu în ultimul rând fără el succesul i-ar ocoli pe toţi şi groapa abisală a eşecului s-ar mări şi mai tare cu încă câţiva oameni care şi-au încercat norocul în televiziune.

Ei bine lucrurile par simple dar să ştiţi că nu sunt tocmai aşa, pentru că bătrânul Mike  nu e genul de om care să facă orice numai pentru că un şef îi e cere. El e genul de om care-şi cunoaşte valoarea, care iubeşte presa şi urăşte la culme prostiile mondene, sfaturile despre frumuseţe sau alte chestiuni debitate de oameni care habar n-au pe ce lume se află. Morocănos, monosilabic, acid dar irezistibil, personajul lui Ford se transformă dintr-o poamă acră într-un adevărat salvator atunci când realizează că cei din jurul lui pun suflet în ceea ce fac.

Filmul e alert, comic şi ne arată ritmul de viaţă al celor implicaţi în televiziune. Pe lângă aceste aspecte evidente, Morning Glory sugerează subtil stupiditatea ridicolului promovat de televiziuni, precum şi frumuseţea incultă din televiziuni. Pentru carisma personajului interpretat de Ford şi pentru dialogurile lui acide cu o altă stea a Hollywood-ului, Diane Keaton, Morning Glory e un film ce merită vizionat, e o comedie cu mult peste nivelul duzinilor promovate mai mereu pe marele ecran.

Notă:8/10
Trailer;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *