Modigliani

modiglianiModigliani
D: Andy Garcia, Elsa Zylberstein, Hippolyte Girardot
R: Mick Davis
Theatrical Release: Sep 24, 2004
Durată: 2 hr. 6 min.
Gen: Dramă

Modigliani este un film cu câteva referinţe biografice care ne prezintă ultimele clipe din viaţa pictorului italian. Interpretat cu mult patos de Andy Garcia, Modigliani a fost un pictor aflat mereu în căutarea perfecţiunii, dar care a pierdut foarte mult pe parcursul acestui drum imposibil de atins. Chiar dacă a fost apreciat de mulţi cinefili, filmul lui Mick Davis a fost criticat dur pentru că a înlocuit genialitatea unui pictor tulburat de perfecţiune, cu un personaj pitoresc obsedat de bunătatea vinului franţuzesc.

Firul epic al filmului, chiar dacă nu respectă destinul real al pictorului, ne prezintă o poveste de dragoste dramatică între Modgiliani şi Jeanne. Marcat de faptul că nu reuşeşte să vândă nimic, Modigliani devinde victima alcoolului şi a geloziei, astfel că reacţile şi acţiunile sale în raport cu iubita sa nu sunt cele mai potrivite. Ca drama să devină intensă, Modgiliani află că are un copil, dar că părinţii iubitei sale l-au dat la orfeliant pentru a nu atrage ruşine asupra familiei. Ca să-i ofere atât iubitei sale cât şi copilului un destin diferit, Modi încearcă să vândă orice, dar rivalitate distructivă dintre el şi Picasso îl împiedică de fiecare dată. Devenit prizonierul eşecului şi al lui Bachus, Modigliani refuză să participe la o competiţie anulă, la care participau cei mai buni pictori ai momentului, dar când o nouă sarcină apare, acesta decide să lase de-o parte mândria. Din nefericire pentru el, odată cu inspiraţia îşi fac apariţia şi o serie de demoni care îl împing spre un final tragic.

Modigliani este un film interesant care te surprinde prin dramatismul dur şi interpretarea exclentă a lui Andy Garcia. Povestea de dragoste neîmplinită este dramtică, dar parcă rivalitatea dintre el şi Picasso reprezintă de fapt punctul de atracţie al filmului. O producţie filmată la noi în ţară (m-a enervat începutul unde în „Paris” se cânta Ionel, Ionelule) care poate fi pe placul iubitorilor de artă şi a celor care iubesc dramele intense.

Notă:6.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *