Mission Impossible Ghost Protocol

Mission Impossible Ghost Portocol
D: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner
R: Brad Bird
Release:  21 decembrie 2012
US Box Office: $ 209,4 M
Durată: 2h 13min.
Gen: Acţiune

Nu sunt mare fan al seriei Mission Impossible şi de aceea nu m-am înghesuit la premiera celui de-al patrulea film. Am aşteptat cuminte să apară pe dvd ca să pot să-l vizionez acasă cu posibilitatea de a lua o pauză când plictiseala mă va cuprinde prea tare. Înainte să începem recenzia, vă spun că mi-a plăcut prima parte şi că a doua m-a lăsat rece. A treia a fost un succes şi am privit-o ca pe un final bunicel pentru o poveste simplă complicată mereu inutil.  A patra parte apărută la o distanţă de 16 ani faţă de prima prevestea o predare de ştafetă când Jeremy Reener a fost cooptat în distribuţie. Din păcate, la final schimbul de generaţii nu s-a realizat cum m-am aşteptat şi cred că Tom Cruise va apărea şi în distribuţia celui de-a cincilea film. Mai mult decât atât, Tom ne-a demonstrat că încă mai poate, că preferă să-şi realizeze singur cascadoriile chiar dacă unele sunt extrem de periculoase.

Majoritatea misiunilor imposibile sunt chiar imposibile. Camera de filmat, nişte sfori ascunse şi câteva efecte vizuale reuşite transformă imposibilul în posibil, sporind în acelaşi timp spectaculozitatea. Aceasta este reţeta unui succes veritabil şi cei din spatele francizei ştiu asta. În precedenta parte Tom trage mult cu arma, alergă printre maşini pe un pod, se deghizează impecabil pentru ca la final să sfârşească în braţele femeii iubite. Ei bine, a patra parte începe diferit, personajul lui Tom fiind într-o închisoare rusească. Misterul încarcerării este destul de bine păstrat până la momentul oportun. Evadarea nu are farmecul aşteptat, dar are umor. Apoi misiunea acceptată ca de obicei fără nici o urmă de dialog continuă bine, dar un bum nemaipomenit, seducător, intervine în peisaj. Kremlinul sare spectaculos în aer, Ethan Hunt ajunge în spital şi începutul unui război nuclear bate la poartă. Ruşii îi acuză pe americani de terorism, echipa lui Hunt cade în dizgraţie, în timp ce un terorist cu un IQ de 190 fuge din Moscova cu câteva focoase nucleare. Reabilitarea este necesară, războiul trebuie stopat, aşa că Ethan adună o echipă. Prin Dubaiul arid şi impunător, prin colorata şi aglomerata Indie, Hunt şi echipa lui aleargă pentru pace şi tot ce fac ei se numeşte entertainment seducător. Fiecare scenă te hipnotizează, te atrage şi te ţine captiv în scaun ca şi cum totul ar fi un spectacol real fără plase de siguranţă. Bineînţeles că scamatoriile imposibile (căţărarea pe cea mai înaltă clădire doar cu o pereche de mânuşi lipicioase) n-au niciun rost şi nicio plauzibilitate, însă fără ele probabil că nu multă lume ar fi stat până la finalul filmului.


După cum probabil v-aţi dat seama, subiectul e subţire, ca să nu zic prost şi de credibilitate nici nu poate fi vorba, dar chestiunile de mai sus compensează. Maşinile decupate dintr-un viitor frumos colorat îţi captează atenţia, furtuna de nisip prevestește posibila apocalipsă, Paula Patton e suficient de sexy în multe scene, iar Simon Pegg are umor cât să destindă atmosfera. Tom încă poate face din imposibil – posibil şi Renner îl susţine frumos fără niciun zâmbet cuceritor amintindu-ne cu uşurinţă de cea mai bună scenă din primul film Mission Impossible. Per total, Mission Impossible Ghost Protocol nu e un eşec, dar cred că se plasează sub două din cele 3 filme precedent apărute. E un film pentru iubitorii seriei, pentru cei care vor spectacol vizual, acţiune şi câţiva actori buni adunaţi să dea bine împreună pe covorul roşu la premieră.

Notă:7/10
Trailer Mission Impossible Ghost Protocol

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *