Mission Impossible 3

Mission Impossible 3

D: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton
R: J.J Abrams
Release: 5 Mai 2006
US Box Office:$133.4M
Durată: 2h 05 min
Gen: Actiune

Am ajuns azi şi la partea a treia din seria Misiune Imposibilă, probabil cea mai bună parte a francizei. Distribuţia principală nu s-a schimbat nici acum, dar filmul a primit un nou aspect odată cu angajarea lui J. J Abrams ca regizor. Cunoscut pentru Lost, Cloverfield şi mai nou pentru Super 8, J. J Abramas a schimbat faţa franciezei. Cu mult talent şi multă muncă, Abrams a reconstruit o echipă de intervenţie, a creat un personaj negativ pe care-l să-l adimiri şi de care să te temi şi nu s-a sfiit să arunce în aer câteva maşini scumpe, un avion şi fragmente bune dintr-un pod pentru a oferi un spectacol total. În esenţă filmul este construit pe acelaşi schelet, un personaj negativ, o misiune iniţială care merge prost, un trădător şi un deznodământ fericit, dar detalii care completează punctele goale fac deliciul.

Povestea începe oarecum atipic cu o petrecere organizată de Ethan Hunt. Spre deosebire de altă dată, Ethan nu are nicio agendă, singurul scop fiind socializarea. În câteva minute aflăm că Ethan s-a logodit, că s-a retras undeva în sălile de antrenament ale IMF-ului şi că unul dintre agenţii lui a fost capturat. Se creează rapid o echipă de intervenţie, numai că agentul recuperat din mâinele unui traficant moare datorită unei încărcături explozive întrodusă subcutanat în capul agentului. Nevoia de răzbunare duce la o altă misiune, ce are loc de data aceasta la Vatican şi, ca de obicei, Ethan apelează la deghizarea devenită marcă înregistrată M.I.

Totul merge strună până când J. J Abrams introduce în peisaj trădătorul. Misterios şi nevăzut, acesta ajută la eliberarea lui Owen Davian (Phillip Seymour Hoffman) într-o scenă de acţiune construită perfect de la un capăt la altul. Avem un avion, un elicopter, nişte maşini distruse şi un schimb de focuri specific filmelor de acţiune. Tom Cruise merită felicitat pentru că şi-a făcut singur casadoriile grele şi spectaculoase. Din acest moment filmul o ia pe traseul său obişnuit, misiunea următoare având o implicaţie personală destul de mare.

Spre deosebire de celelalte două părţi, M.I 3 are multă mai multă acţiune, mai multe explozii, o regie mai bună şi o colonaă sonoră care susţine extrem de bine fiecare moment cheie sau tensionat. J.J Abrams merită felicitat pentru că a realizat un film mult mai intens şi mult mai atractiv decât celelalte, dar şi pentru faptul că a încercat o umanizare a unui action hero.

Distribuţia se învârte în jurul lui Tom Cruise şi alături de el apar Laurence Fishburne, Jonathan Rhys Meyers, Vingh Rhames (singurul supravieţuitor din prima parte), Maggie Q, Simon Pegg şi inegalabilul Phillip Seymour Hoffman, în rolul lui Owen Davian, un traficant periculos, un personaj negativ mai bun decât toţi ceilalţi la un loc.

Mission Impossible 3 a fost un succes, un film de acţiune intens, gândit bine şi regizat astfel încât franciza să nu moară după eşecul filmului din 2000. În aceste condiţii nu e de mirare că avem şi partea patra, despre care o să vorbim pe larg mâine sau sambată.

Notă:8/10

Trailer  Mission Impossbile 3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *