Mission Impossible 2

Mission Impossible 2
D: Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton
R: John Woo
Release: 31 Decembrie 2000
Durată: 2h 03 min
Gen: Actiune

Cu ce e diferit Mission Impossbile 2 faţă de prima parte? În primul rând regia s-a schimbat, John Woo luându-i locul lui Brian De Palma, în al doilea rând coloana sonoră e mai prezentă, mai ritmată, mai convingătoare, în al treilea rând avem o poveste de dragoste lacrimogenă cu un personaj feminin bine conturat şi îl al patrulea rând, scenele de luptă sunt mai lungi, mai intense, mai spectaculoase  şi bineînţeles mai exagerate. Există câteva momente în care pur şi simplu te plictiseşti de atâtea întoarceri prin aer, de atâtea lovituri inutile cu piciorul şi de atâtea gloanțe care trase din pistolul lui Ethan Hunt îşi ating mereu ţinta, în timp ce gloanţele ieşite din pistoalele răufăcătorilor se pierd în neant. Cu toate acestea Mission Impossbile 2 a fost un succes la vremea lui şi deşi criticii l-au îngropat în recenzii negative, nimeni nu s-a gândit să omoare franciza.

Dar să revenim şi să vorbim despre intriga, nu cu mult diferită faţă de cea din primul film. Personajul negativ e tot un fost agent IMF, tot banii îl transformă şi în final tot Ethan are grijă să-l ajute cu ortul` popii. Între toate aceste puncte esenţiale există detalii despre un virus – Himera şi un antivirus Bellerophon, ajunse pe mână unui individ dornic să facă câţiva bănuţi. Pentru a le recupera, Ethan recrutează o hoaţă (de care se îndrăgosteşte) şi o vârăşte în gura lupului pentru a obţine detalii despre planul de bătaie. Lucrurile iau o întorsătură urâtă, femeia iubită este în pericol şi nici lumea nu e tocmai în siguranţă. Pentru a salva ziua, Ethan face din nou ceea ce ştie mai bine (dar din elicopter, pătrunde prin tavan într-o clădire securizată şi se luptă singur cu teroriştii) şi spre final, în caz că ai adormit, bănuieşti că totul s-a terminat cu bine, datorită zâmbetului larg de pe faţa lui Tom Cruise.

Mission Impossible 2 e cel mai slab film din serie, poveste n-ar aproape nicio treabă cu jocul de-a spionii, fiind încă o dată doar un spectacol intern IMF. Efectele vizuale sunt bunicele, dar exagerările strică deseori farmecul vizionării şi plictiseala se instalează relativ uşor. La 12 ani de la premieră Mission Impossible 2 nu a devenit mai bun, nu s-a transformat peste ani într-un film de acţiune îndrăgit şi apreciat de mulţi. A rămas la fel de mediocru ca atunci sau chiar a devenit mai rău. Pentru fanii filmelor de acţiune marca John Woo vizionarea poate fi o plăcere (la fel şi pentru fanii MI), dar pentru restul Mission Impossible 2 poate fi doar un spectacol prea lung şi prea nereuşit.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *