Mesrine – L’ennemi public n°1

Mesrine – L’ennemi public n°1
D: Vincent Cassel, Cécile De France, Mathieu Amalric
R: Jean-François Richet
Theatrical Release: 19 November 2008
Durată: 2h 03 min.
Gen: Biografic, acţiune

Partea a doua din această poveste biografică aproape ireala continuă pe acealşi stil ca şi prima. Câteva scene scurte fac legătura cu altele din prima parte, ca apoi regiozorul să meargă din nou pe destinul infractorului/asasisnului/revoluţionarului Mesrine.

Revenit în Franţa după evadarea spectaculoasă din închisoarea canadiană, Mesrine continuă să fie acelaşi spirit curajos care nu se dă înlături de la jafuri. Ajuns de mai multe ori pe mâna poliţiei, acesta demonstrează că arma cea mai puternică a omului este inteligenţa şi că mulţi dintre noi suntem croiţi să înfruntăm un sistem care ne ridică ziduri şi care ne răpeşte libertatea. Modalităţile extrem de simple de evadare sunt absolut excelente, astfel că sunt sigru că orice cinefil va aprecia complexitatea acestui personaj venit parcă din benzile desenate ale americanilor.

Poate ca, fără Vincent Cassel acest film ar fi fost uitat rapid, dar aşa sunt de părere că peste ani de zile va fi un reper când vine vorba de regizat filme cu mafioţi, cu infractori simplii care, se transformă în mici revoluţionari, în acei oameni ai pădurilor care fură doar de la bogaţi şi devin preferaţi ai presei.

Mi-a plăcut mult acest film, chiar dacă partea a doua este mai slabă ca şi prima (ca de obicei). Cu toate acestea vă recomand cu căldură să vă înfruptaţi din această delicatesă fraţuzească fără nici un fel de plasa de siguranţă.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *