Mesrine – L’instinct de mort

Mesrine – L’instinct de mort
D: Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu
R: Jean-François Richet
Theatrical Release: 22 October 2008
US Box Office:$0.5M
Durată: 1h 53 min.
Gen: Biografic, acţiune

Când l-am văzut pe Vincent Cassel cu mustăcioara lui de actor porno şi cu cărarea într-o parte, mă gândeam că o să ma plictisească rapid acest film biografic. Din fericire filmul care a început slăbuţ s-a transformat rapid într-o delicatesă violentă reuşită care m-a binedispus după o zi grea.

Prima parte a filmului începe soft, ca viaţa oricărui răufăcător care trebuie să se iniţieze într-o lume dificilă care-şi mănâncă proprii fii foarte des. Dintr-un tânăr francez rebel atras de frumuseţile feminine, Mesrine se transformă rapid într-un răufăcător ambiţios care ştie că nimeni nu este de neatins. Violenţa îl caracterizea iar comportamentul său său este uneori de neînţeles (rupe în bătaine doi bădărani care vorbesc urât cu o chelenriţă, dar îşi ameninţă soţia cu moartea după ce aceasta a încercat să-l ţină de-o parte de lumea infracţionalităţii). Pentru că a deranjat prea multă lume prin atitudinea sa, Mesrine încă un infractor mărunt fără spate pleacă în Canda unde pe lângă o nouă soţie îşi găsesşte şi un bun prieten. Cum infracţionalitatea nu părăseşte venele celui infectat cu ea, Mesrine răpeşte pe cineva, dar planul îi este dat peste cap. Ajuns la închisoare acesta va trebuie să depăşească un regim de detenţie inuman pentru a se putea răzbuna pe cei care au incercat să-l invingă.

Mi-a plăcut la nebunie curajul acestui personaj şi lipsa de remuşcări atunci când apasă pe tragaci. Scena asediului unei închisori de maximă securitate din care a evadat cu câteva zile înainte, ilustrează cu adevărat din ce aluat este făcut acest personaj şi mai ales care sunt principiile după care îşi ghidează viaţa.

Intepretarea oferită de Vincent Cassel este fără reproş, acesta realizând probabil cel mai bun rol din carieră. Personajul evolează treptat iar evoluţia acestuia se datorează în primul rând actorului. De apreciat este şi rolul făcut de Gerard Depardieu, un mic naş care îl protejează pe Mesrine şi care îi ghidează pe acesta ca şi un adevărat tată.

Mesrine, Killer Instinct este un un film antrenant, un film violent, un mic drog cinematografic care te face să vrei mai mult. Recomand tuturor iubitorilor de filme cu mafioţi acest film. Mâine partea a doua.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *