Men in black 3

Men in black 3

D: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
R: Barry Sonnenfeld
Release: 25 mai 2012
US Box Office:  179 M
Durată: 1 h 38 min
Gen: comedie, actiune

Cine nu s-a gândit că Men in Black nu va deveni trilogie? Eu unul eram destul de sigur, mai ales că primul film avea toate ingredientele necesare pentru a obţine una, două sau chiar mai multe continuări. Distribuţia era de top, atât Will Smith cât şi Tommy Lee Jones fiind doi actori excelenţi. Povestea – cu mulţi extratereştri care trăiesc printre noi şi cu unii care vor mereu să ne distrugă planeta, este captivantă şi atrage o masă destul de mare de cinefili. Efectele speciale chiar dacă nu sunt spectaculoase, satisfac pretenţiile, iar umorul de diferite tipuri vine şi el să asigure succesul. Cu aceste ingrediente a pornit la drum Men in Black în 1997, iar succesul a fost recompensat cu un nou film în 2002. De atunci şi până în 2012 au trecut 10 ani, Tommy Lee Jones a îmbătrânit şi mai mult, iar Will Smith a devenit un pic mai serios. Cu toate acestea Men in black 3 a intrat în cinematografe încercând să reediteze succesul anterior cu aproape aceeaşi reţetă. Din păcate unele ingrediente s-au pierdut pe drum, în timp ce altele nu au fost modificate conform cerinţelor anului 2012.

Spre exemplu povestea de dragoste prezentă în precedentele părţi e aici doar un flirt, iar în aceste condiţii personajul feminin e mai mult absent decât prezent. Emma Thommson are doar o prezenţă scurtă şi nu are timp să-şi arate talentul sau să influenţeze ratingul final al filmului. În rest firul epic nu este foarte diferit faţă de celelalte. Undeva departe în spaţiu, un infractor de origine extraterestră evadează dintr-o închisoare, se îndreaptă spre Terra şi ameninţă siguranţa. Pe pământ K şi J rezolvă zilnic tot felul de incidente, dar relaţia lor este mai rece decât ne-am fi aşteptat. Când prezenţa lui Boris the animal se face simţită, K devine misterios şi mai trist. Ceea ce urmează este destul de uşor de bănuit mai ales că trailerul îţi dezvălui destul de multe lucruri. Avem parte de o călătorie în timp, de un nou K, interpretat destul de bine de Josh Brolin şi o confruntare destul de simplă fără prea mult fâs. Efectele speciale sunt mai slabe decât în celelalte două părţi. Extraterestrul venit să ameninţe siguranţa planetei nu are nimic deosebit. Armele impresionante din primele părţi sunt mai puţine şi dau impresia că sunt împrumutate din desene animate. Chiar în prima confruntare cu nişte extratereştri se pot observa diferenţe calitative, efectele fiind ca şi cele din Looney Tunes.

Men in Black 3

Din păcate Men in Black 3 e un film făcut doar ca să existe. E dezamăgitor pentru că nu are nimic nou, pentru că are efecte vizuale slabe şi pentru că ideea călătoriei în timp în acest format şi cu acest scop a expirat de mult. Distribuţia conţine numele mari, însă doar cei mai tineri sunt în centrul atenţiei. Josh Brolin şi Will Smith sunt vedetele filmului, în timp ce Tommy Lee şi Emma Thompson au intervenţii destul de scurte incapabile să schimbe ceva.

Men In Black 3 e un film de week-end şi cam atat. E ca şi un serial al cărui episoade îl aştepţi de ceva vreme şi care nu-ţi oferă mai nimic. Te uiţi totuşi ca să zici că nu l-ai ratat.

Notă: 5,5/10

Trailer Men in Black 3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *