Megamind

Megamind
D: Will Ferrell, Tina Fey, Brad Pitt
R: Tom McGrath , Cameron Hood
Release: 5 Noiembrie 2010
US Box Office: $ 148,2 M
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Animaţie;

Dacă credeţi că Megamind e un alt film de animaţie cu supereroi vă înşelaţi amarnic. Megamaind e mai mult decât o luptă dusă de bine împotriva răului, e un film în care răul e adorabil şi se luptă din răsputeri pentru a-şi învinge adversarul pe care toată lumea îl iubeşte şi îl idolatrizează ca pe un zeu. Mai mult decât atât Megamind e un film plin de acţiune, de umor, de romantism, care mai are şi o coloană sonoră atât de bună încât niciun iubitor de muzică rock nu va regreta că a ales să urmărească un film de animaţie cu un personaj albastru care are capul mare.

Pe cărările destinului doi copilaşi ce călătoresc prin spaţiu ajung pe pământ pentru a se integra. Unul devine supereroul Metroman iar celălalt, care de mic copil a trăit într-o închisoare şi a fost mereu eclipsat de Metroman, devine antierou pentru că doar la acest lucru era bun. Lupte antagonice, înfrângeri dureroase, toate sunt sortite pentru  albastrul Megamind până când într-o zi reuşeşte să-l ucidă pe eroul salvator. Bucuria fără margini îl cuprinde pe Megamind dar după câteva zile de răutate îndreptată împotriva oraşului, acesta se plictiseşte. Pentru a-şi continua destinul omuleţul albastru creează un nou supererou pe care-l instruieşte şi-l antrenează. Confruntările trebuiau să fie la fel ca cele vechi, dar noul erou Titan îşi dă seama că puterea ar fi mai bine folosită împotriva oraşului decât în slujba acestuia. Binele devine rău, răul devine bun pentru că se îndrăgosteşte, situaţiile devin disperate iar deznodământul poveştii mai aduce şi altceva decât o confruntare finală între bine şi rău.

Megamind nu respectă clasica confruntare dintre bine şi rău. Aici binele este învins (nu mai contează că este învins de propriul succes de care s-a săturat) ca apoi să renască în rău. Aici răul e interesant, adorabil şi se îndrăgosteşte. Aici fata rămâne cu eroul dar nu chiar cu cel la care toată lumea se aştepta. Ce să vă mai zic, Megamind e un film plin de umor în special datorită personajelor complexe care beneficiază de voci celebre ca cele ale lui Will Farell, Tina Fey şi chiar Brad Pitt. E un film atât pentru cei mari cat şi pentru cei mici. E un film pentru iubitorii de animaţie şi pentru cei care apreciază personajele construite inteligent, acţiunea spectaculoasă, umorul şi o coloană sonoră perfectă pentru un film cu supereroi.

Notă: 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *