Meeting Evil

Meeting Evil
D: Luke Wilson, Samuel L Jackson
R: Chris Fisher
Release:  4 Mai 2012
Durată: 1h 29min.
Gen: Suspans

Foarte rar decid să vizionez un film anonim, un film despre care nu am auzit şi citit nimic. Excepţiile au fost de regulă mici bijuterii anonime, însă de la Meeting Evil nu aveam aceleaşi aşteptări. Ca să fiu mai sincer primul avantaj al acestui film n-a fost anonimitatea sau distribuţia – Samuel L. Jackson şi Luke Wilson, ci posterul oficial, destul de asemănător cu cel al filmului Seven. Primele imagini mi-au lăsat un gust nu tocmai plăcut. Nişte cadre seci cu personajul cheie, aproape patetic plimbându-se cu maşină într-un orăşel liniştit, un pic prea liniștit ca să-l pot caracteriza cu câteva cuvinte pozitive. Atmosfera pare sufocantă, călduroasă, se simte o apatie generală şi apoi când firul epic începe să se dezvolte logica părăsește platoul şi se duce undeva la plimbare prin ceva deşert. Misterul specific thrillerelor e aproape absent, sau mai bine zis e prezent dar într-o formă fără logică. Personajul negativ e construit binişor, întrebări despre identitatea apar destul de repede, răspunsurile sar de colo colo şi se merge mai mult pe bănuială. Bănuim că este răul întruchipat, bănuim că e un demon, un diavol care se plimbă prin oraşe mici liniştite pentru a se hrăni cu care-i ies în cale. Răspunsuri clare nu primim, acest lucru fiind mai degrabă un punct în plus decât în minus.

Aventura începe când la uşa lui John bate un străin. Acesta are nevoie de ajutor la maşină şi John deşi abătut că şi-a pierdut slujba se decide să meargă în stradă şi să-l ajute. Între cei doi începe un dialog, străinul care capătă o identitate, Richie, se bagă treptat sub pielea acestuia folosindu-se de o manipulare verbală destul de bună. De la împinsul maşinii, John ajunge să intre în maşina lui Richie şi cei doi pornesc la drum. Opririle sunt controlate de Richie şi de fiecare dată acesta face câteva victime. John încă nu ştie nimic şi conjunctura îl determină să meargă în continuare cu Richie. Faţa violentă a  străinului iese în evidenţă tot pe drum, când acesta se ucide cu sânge rece un camionagiu. Din acest moment răul este complet liber, omoară pe cine vrea şi cum vrea. Fuga nu-l ajută pe John pentru că în final tot va trebui să se confrunte cu acest individ dubios, deţinător al unor informaţii aproape imposibil de găsit doar întrebând în stânga şi-n dreapta.


Punctele forte ale acestui film nu sunt foarte multe. Personajul negativ e starul, are mister, are răutate şi impune un sentiment de frică. Restul personajelor sunt doar nişte victime prostuţe, sau nişte personaje şterse, fără nicio însemnătate. Samuel Jackson ne-a obişnuit cu astfel de roluri aşa că nu e de mirare că a putut să fie convingător. În rest nu sunt multe de spus. Despre atmosfera am vorbit, scenariul are lacune şi aş fi vrut mai multă tensiune exploatată gradat.

Meeting Evil nu e un film jenant, dar nici nu e ceva strălucit. E un film mediocru, un film cu un personaj negativ bun fără de care aş fi abandonat vizionarea după câteva minute. Finalul e prost şi dacă era mai bine gândit Meeting Evil ar fi avut din partea mea o notă cu puţin peste 6. Aşa se bălăceşte în mediocritatea unui 5,5.

Notă:5,5/10

Traile Meeting Evil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *