Meet Joe Black

Meet Joe Black
D: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani, Jake Weber
R: Martin Brest
Theatrical release: 13.11.1998

Durata: 2h 58min
Gen: Drama, romantic, fantasy

“Am să mor?” – aceasta este întrebarea pe care probabil mulţi dintre cei mai înaintaţi în vârstă şi-o pun de fiecare data când li se taie răsuflarea sau realizează că nu mai pot fugi cu copiii la joacă aşa cum o făceau odinioară. Ce ar face un om care într-o zi ar primi răspunsul la această întrebare? S-ar speria? Ar plânge? Ar încerca să cadă la învoială cu Moartea însăşi? Dar dacă Îngerul Negru i-ar propune un târg?

William Parrish (Antony Hopkins), un om bogat, fără griji, un om care are tot ce şi-a dorit vreodata, primeşte răspunsul la acastă întrebare şi este unul la care nu se aştepta. Moartea, sau Joe Black aşa cum este numită în film, interpretat de Brad Pitt, vrea să ia o vacanţă de la munca pe care o face de secole, fără încetare, şi se hotărăşte să-i ofere miliardarului William Parrish o extensie, cu condiţia ca acesta să-i ofere vacanţa pe care şi-o doreşte.

Povestea se complică atunci când Joe se îndrăgosteşte de fiica cea mică a lui Bill şi îi dă acestuia planurile peste cap, costându-l chiar munca de-o viaţă, plus posibilitatea de a o pierde şi pe fiica sa, Susan (Claire Forlani).

Detaliile răpesc mult din farmecul filmului, dar au scopul de a-i oferi acestuia un strop de mister, o notă artistică mai profundă şi o durată de vizionare mai mare ca a majorităţii filmelor, care, de ce nu, poate fi un atuu, mai ales dacă filmul stârneşte interesul celor ce-l vizionează.

O poveste de dragoste, amestecată cu puţin umor, urme de mister şi o distribuţie de excepţie, Meet Joe Black este unul dintre acele filme care-ţi rămân în minte, pe care-ţi doreşti să le vezi cu o persoană iubită şi care te fac să-ţi pui întrebarea: “Ce-ar fi dacă…?”

Notă: 8.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Meet Joe Black, 10.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *