Meek’s Cutoff

Meek’s Cutoff
D: Michelle Williams, Bruce Greenwood
R: Kelly Reichardt
Release: 8 Aprilie 2011
US Box Office:$1.0M
Durată: 1 h 44 min.
Gen: Western

Meek’s Cutoff e un un western lent, fără schimb de focuri ce se petrece înainte ca vestul să devină săbatic, cunoscut pentru celebrele baruri şi confruntările de pe aleele principale. Meek’s Cutoff urmăreşte destinul peregrinilor care împreună cu o căruţă, o perche de animale de tracţiune, o puşcă şi câteva lucruri personale au pornit spre necunoscut pentru a găsi zone propice pentru întemeierea unor oraşe. Aventurile lor erau deseori pericoluase, deoarece în calea lor spre tărâmul fericirii, în cale le ieşeau ori animale sălbatice, ori băştinaşii indieni sau problema apei potabile.

O astfel de expediţie tratează şi filmul Kelly Reichardt, atrăgător pentru public în primul rând datorită prezenţei lui Michelle Williams, nominalizată la Oscar pentru rolul din Blue Valentine. Într-o atmosferă de prerie, fără urmă de civilizaţie şi fără a conecta personajele cu un trecut, Meek’s Cutoff ne proiectează direct în sălbăticia uscată alături de trei familii cu celebrele căruţe folosite pentru exploatat. După cum am spus nu cunoaştem detalii despre personaje, dar familia şi ocupaţiile femeilor din perioada respectivă sub bine ilustrate. Alături de o iscodă, menită să-i ducă spre tărâmul făgăduinţeiei cel trie familii trec prin încercări grele cauzate în mod special de lipsa apei şi de pustietatea preriei.

Meek’s Cutoff e un film despre pionieriat, aşa că dacă vă aşteptaţi la un pic de acţiune în stilul western-urilor claisce atunci o să fiţi dezamăgiţi. Focurile de armă sunt aproape absente, singurele rafale fiind trase ca un fel de avertisment. Acţiune nu se intensifică cu mult nici când un indian este luat prizioneri de călători.

Pentru singurătatea expediţiei, pentru condiţiile dificile prin care aceştia trec şi pentru frica de indieni transpusă foarte bine, Meek’s Cutoff merită apreciat. Totuşi lentoarea e greu de depăşit, iar distribuţia se remarcă doar prin Bruce Greenwood (Meek). Meek’s Cutoff e un film doar pentru un anumit public şi pentru devoratorii de istorie americană. Pentru restul cred că un alt titlu ar fi o opţiune mai potrivită.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *