Max Payne

video game/ movie max payneMax Payne

D: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Chris “Ludacris” Bridges
R: John Moore
Theatrical Release:Oct 17, 2008
Box Office: $40,632,110
Durată: 1 h 40 min
Gen: acţiune

Adaptările cinematografice după jocuri video de succes au devenit din ce în ce mai dese dar din păcate pentru cei cu aşteptări mari, majoritatea au deazamăgit. În această categorie, film dezamăgitor, joc – excelent, se află şi producţia din 2008 Max Payne. Cu un Mark Wahlberg total neconvingător şi nepotrivit pentru rolul lui Max, un agent DEA care trăieşte o dramă personală când familia îi este ucisă, filmul lui John Moore a vrut să fie şi altceva decât un film de acţiune cu efecte speciale şi decoruri reuşite. Din păcate pentru toţi fanii eroului, filmul nu a convins pentru că abaterile de la ideea extraordinară a jocului au fost mari. Decorurile şi lumea întunecată din joc sunt transpuse destul de bine în film ( frumoasă ideea cu zăpada care cade neîncetat ) dar povestea se pierde pe parcurs în scenele abundente de acţiune haotică şi fără rost.

Acţiunea filmului e simplă, Max un agent DEA care suferă după ce familia i-a fost ucisă, face totul pentru a afla identitatea criminalilor. Gândul răzbunării nu moare iar când o serie de crime cu tipologie asemănătoare au loc în oraş, Max începe o investigaţie pe cont propriu. În scurt timp acesta intră în conflict cu poliţia locală şi cu mafia drogurilor dar, Mona Sax o asasină plătită condusă de aceleaşi sentimente de răzbunare, îl ajută pentru a afla cine este în spatele acestor crime.

Am aşteptat acest film cu nerăbdare pentru că am fost un mare fan al jocului dar din păcate regia, scenariul şi interpretarea m-au deazamăgit cumplit. Specificitatea jocului – bullet time action mode – a fost foarte rar folosită iar acest lucru a transformat această adaptare într-un simplu film de acţiune haotic. Recomand acest film de acţiune cu elemente sf. doar celor care nu au jucat jocul video.

Notă 5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *