Mars needs moms

Mars needs Moms
D: Seth Green, Joan Cusack
R: Simon Wells
Release: 11 Martie 2011
US Box Office:$21.4 M
Durată: 1 h 28min.
Gen: Animaţie

Mars needs moms e un science fiction animat fără rost, un film fără nicio povaţă pentru cei mici şi mai presus de toate o poveste plictisitoare şi fără substanţă pentru cei mari. Distribuţia aproape anonimă n-ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă, dar din păcate  ideea de baza a filmului – marţieni răpesc mame organizate şi puternice pentru a-şi programa nannyboţii după personalitatea pământeană, nu are nici o putere de convingere. Personal mi-e greu să cred că cei mici vor să vadă un film fără un personaj central extraordinar, fără un erou plin de umor, eroism sau carismă doar pentru că e pe marte.

Aventura unui băieţel dezorganizat care nu vrea să ducă gunoiul şi care nu vrea să-şi mănânce legumele începe când mama sa este răpită de extratereştri. Prins în aceeaşi navă spaţială, Milo ajunge pe Marte unde dă peste un astronaut trăsnit blocat de ceva ani acolo şi peste o extraterestră devenit prea pământeană după ce a vizionat prea multe filme cu hipioţi. Dornic să-şi salveze mama până nu este prea târziu, Milo ajunge să descopere că Marte este o planetă a gunoiului, că femeile conduc totul şi că specimenele masculine sunt izolate undeva în mizeria acumulată departe de centru.

Mars needs moms nu iese cu nimic bun în evidenţă (poate un pic coloristica şi comportamentul matern mai ales în scena sacrificiului) iar toată această ostracizare a clasei masculine mi se pare fără rost într-un film pentru copii. Chiar dacă este un science fiction, Mars needs moms nu merită vizionarea nici măcar pentru exemplificări de genul: aşa nu!

Notă:3,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *