Made in Britain

Made in Britain
D: Tim Roth
R: Alan Clarke
Realese: 1982 – pentru televiziune
Durată: 76 min
Gen: dramă

Debutul lui Tim Roth pe micile ecrane a fost cu totul deosebit pentru că Made in Britain este un film în care accentul este pus pe personaj, pe cine este el, ce reprezintă, nu ceea ce face.

Trevor este un tânăr skin head, autodistructiv care nu are respect pentru nici un fel de autoritate; pentru el tot ce e natural, tot ce e impus este nefiresc. Atitudinile şi acţiunile sale rasiste l-au adus într-un centru de reabilitare pentru că statul engelz încearcă întâi reabilitarea prin disciplină şi abia apoi prin forţă. Aici toţi încearcă să-i anuleze personalitatea şi să-l aducă din nou pe calea normală în care toţi suntem ca nişte roboţei ascultători la tot ce ne dictează statul şi societatea. Convingerile sale că toate aceste lucruri sunt greşite, sunt mult mai puternice decît orice forţă moralizatoare.

Dotat cu o inteligenţă deosebită şi cu o putere de convingere extraordinară, Trevor ajunge să-l convingă chiar pe un băiat de culoare să reacţioneze rasist împortiva câtorva pakistanezi. Toate aceste acţiuni devinate îi vor tăia libertatea şi îl vor aduce în braţele unui sitem în care violenţa este singura cale pentru a stăpâni tot ce nu le convine.

Made în Britain este un film dur, poate neplăcut pentru unii dar pentru cei care cred măcar în sinea lor că o convigere trebuie menţinută cu orice preţ, acest film le va merge la suflet.

Notă 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *