Machete

Machete
D: Danny Trejo, Robert de Niro, Jessica Alba, Steven Segal
R: Robert Rodriguez
Theatrical Release: Sept 3, 2010
US Box Office: $25,7 M
Durată: 1h 45min
Gen: Acţiune
Share
Primul film semnat de Robert Rodriguez (From dusk till down) a fost o încântare, deoarece pentru prima dată vampirii erau culcaţi la pâmânt prin moduri ingenioase şi sângeroase cum nu prea se mai văzuse pe marele ecran până atunci. Din păcate Rodriguez nu a reuşit să mă mai impresioneze cu nimic (exceptând Sin City) pentru că în scurt timp acesta a devenit tributar unui tipar pe care se pare că îl repetă atât de des încât devine plictisitor. Fie că e vorba de Once upon a time in Mexico, sau de Gindhouse sau chiar de Machete, Rodriguez nu pare să se detaşeze de elementele cinematografiei mexicane şi mai ales de o violenţă ridicol de sângeroasă care probabil ironizează stupidităţile din multe filme de acţiune. Probabil reţeta ar funcţiona perfect o singură dată, dar când în aproape orice film al său vezi sângele zburând ca şi cum ar ţâşni dintr-o stropitoare ajungi să te întrebi dacă nu cumva şi cel care vroia să atragă atenţia asupra absurdităţii a căzut în plasa succesului care cere acelaşi lucru doar pentru că a impresionat o singura dată.Revenind la filmul de azi, Rodriguez ne prezintă o poveste despre răzbunare cu implicaţii politice care se desfăşoară la graniţa Mexicului cu SUA. Personajul principal este Machete (Danny Trejo), un fost „federali” care îşi vede familia asasinată de către un fost partener (Steven Segal). Ca filmul să acopere cam toată aria tematică a filmelor de acţiune, lui Machete i se înscenează şi o tentativă de asasinat asupra unui posibil guvernator texan (Robert de Niro). Prins în acest scenariu complicat, Machete încearcă să-i eliminte pe toţi implicaţi apelând şi la fratele său, un preot liniştit care se dovedeşte a fi bun prieten cu câteva carabine.

Machete nu este un film rău mai ales pentru fanii genului şi pentru cei ai regizorului. Personal mi s-a părut că scenariul a fost un pic haotic astfel că la un moment dat nu mai ştiam dacă Machete este eroul principal. Danny Trejo are pentru prima dată un rol principal într-un film promovat, dar interpretarea sa pare mai degrabă specifică eroului negativ care nu vorbeşte mult, dar ucide violent tot ce prinde. Mi-a plăcut rolul făcut de Steven Segal care în mod ironic interpetează un personaj cu care acest s-a confruntat în aproape toate filmele sale. Mai trebuie spus că în film mai apare şi Robert de Niro cu o interpretare liniară, care ar putut fi interpretat cu uşurinţă de orice „no name” şi Jessica Alba care este doar o prezenţă sexy. Michell Rodriguez m-a convins chiar dacă nu a avut un rol amplu iar Linsey Lohan te sperie atunci când o vezi în costum de călugăriţă.

Nu ştiu dacă Machete s-a vrut a fi un film plin de ironii la adresa absurdităţilor din filmele de acţiune, dar şi aşa pe alocuri mi s-a părut un film mediocru care poate trece neobservat. În opinia mea Rodriguez ar trebui să schimbe un pic reţeta pentru că deja a devenit plictisitor.

Notă:7/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *