Love and other drugs

Love and other drugs
D: Jake Gyllenhall, Anne Hathway
R: Edward Zwick
Release: 24 Noiembrie 2010
US Box Office: $ 32.3 M
Durată: 1 h 53 min.
Gen: Romance, Comedie, Dramă

Aşteptam cu mare interes această comedie/dramă romantică în special datorită distribuţiei (mai are şi omul slăbiciuni pentru câteva reprezentante ale sexului frumos) şi mai ales datorită faptului că nu părea să alunece pe panta penibilismului dramatic cu care ne-au obişnuit majoritatea filmelor romantice din ultimii ani. După o mică aşteptare, dezamăgirea nu a fost mare pentru că, Love and other drugs mi-a servit cam ce îmi închipuiam.

Deşi a folosit aceeaşi carte – relaţia de iubire dintre o persoană sănătoasă şi una grav bolnavă, Love and other drugs a ştiut să se axeze în prima jumătate pe umor, pe naturaleţea şi frumuseţea persoanjelor create. Mi-a plăcut conexiunea dintre cei doi actori principali, Jake Gyllenhall şi Anne Hathway care s-au identificat foarte bine cu Jamie şi Maggie, mi-a plăcut naturaleţea nudităţii pe care Anne a arătat-o fără inhibiţii (sincer chiar mi s-a părut că văd un cuplu natural care nu-şi ascunde corpul pentru că undeva este o cameră de filmat) şi mi-a plăcut faptul că regizorul, Edward Zwick (care a mai regizat printre altele şi The Last Samurai) a luat un pic este picior companiile farmaceutice care se luptă pentru promovarea drogurilor cu umbreluţe, pixuri, mostre gratuite şi o linguşeală fără margini.

Într-o astfel de competiţie, pătrunde şi Jamie un tânăr extrem talentat când vine vorba de convingere care se angajează ca reprezentant al companiei Pfizer. Însărcinat cu promovarea unui medicament antidepresiv care să concureze hegemonia Prozacului, Jamie încearcă toate metodele disponibile (şarm şi flirt cu asitentele, cadouri tot pentru ele, mită pentru doctori şi chiar furtul din vitrina concurenţei). Într-o astfel de încercare, Jamie o cunoaşte pe Maggie o tânără de 26 de ani care suferă de Parkinson. Între cei doi începe o relaţie bazată pe sex şi pe bună-dispoziţie, dar lucrurile încep să se schimbe după ce Jamie se îndrăgosteşte de ea. După o primă parte în care spectatorul zâmbeşte şi holbează ochii la nuditatea lui Maggie, vine partea a doua care ne prezintă un Jamie sentimental, un Jamie care s-a îndrăgostit  de Maggie, care nu-l mai doreşte lângă ea pentru că ştie că-i va răpi viaţa şi că realţia lor se va transforma din pasiune în obligaţie. Pe lângă relaţia dintre cei doi, filmul ne mai prezintă şi isteria creată în 1996 odată cu lansarea fenomenalului Viagra. Amploarea acestui medicament nu m-a surprins, dar ce m-a frapat cu adevărat a fost faptul că lumea îl folosea şi dacă nu aveau nevoie.

Love and other drugs îmi  aminteşte de multe alte filme asemănătoare (A walk to remember, Sweet november, The Notebook), dar parcă nu e la fel de dezamăgitor ca celelalte. Bine, nu spun că e un film perfect, că Zwick a reuşit să combine drama cu romantismul pentru a ne oferi ceva cu adevărat sensibil, dar evoluţia de la comic şi sex la ceva serios cu dramatism a fost destul de reuşită. Persoanjele evoluează, se schimbă şi devin din tineri care se bucură de 15 minute de euforie, în personaje serioase care ştiu că destinul le-a pregătit un drum pavat cu suferinţă.

La capitolul interpretare nu am să zăbovesc mult pentru că despre naturaleţea actorilor şi identificarea reuşită cu persoanjele mai ales în prima parte am mai vorbit. Oricum mă bucur că i-a văzut pe cei doi din nou într-un film.

Love and other drugs e genul de film care reuşeste să te încânte prin umor mai ales în prima parte. Romantismul sexual e la fel de bun ca elementul mai sus adăugat dar din păcate faptul că pasiunea începutului se pierde undeva pe la mijoc diminuează mult din potenţial. Cu toate acestea, dacă aveţi nevoie de o doză de romantism şi de umor presărat cu un strop de dramă nu evitaţi acest film. Chiar şi dacă v-aţi săturat de toate acestea sunt sigur că tot o să găsiţi ceva care să vă încânte la acest film (actorii, personajul excentric pe care nu l-am prezentat, scenele de sex, etc).

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *