Love Actually

Love Actually

D: Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Bill Nighy, Laura Linney, Alan Rickman, Billy Bob Thorton, Rowan Atkinson
R: Richard Curtis
US Box Office: $59.4M
In Theaters: Nov 7, 2003
Durată: 2 h 15 min.
Gen: Romance

Am văzut pentru prima dată acest film prin 2006 şi de atunci mă uit la el aproximativ o dată pe an, în preajma Crăciunului sau când am nevoie de o doză de optimism. Deşi îl vizionez atât de des, nu mă plicitisesc de el pentru că este unul dintre acele filme care mă binedispun şi mă fac să zâmbesc indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul meu.

Scris şi regizat de Richard Curtis, cunoscut pentru afinitatea sa pentru comedii romantice şi renumit pentru Bridget Jones’s Diary şi Nothing Hill, Love Actually este un amestec de poveşti şi personaje legate între ele de un numitor comun: dragostea. Filmul începe cu imagini reale ce sugerează ideea ce stă la baza întregii acţiuni, imagini ce conţin totodată şi mesajul pe care Love Actually doreşte să îl transmită. Sunt imagini din aeroporturi ce redau fericirea acelora ce se revăd şi scot în evidenţă relaţiile de dragoste privite din mai multe planuri. Fie că este vorba de relaţia dintre doi parteneri, fie relaţia dintre părinţi şi copii sau relaţia dintre prieteni, dragostea este prezentă în viaţa fiecăruia, sub o formă sau alta.

Nu am să vă spun mai mult despre film deoarece aş fi prea subiectivă. Oricum, personajele sunt foarte multe iar legăturile care se stabilesc între ele sunt variate şi greu de explicat (dacă aş spune povestea filmului recenzia mi-ar lua câteva pagini bune). Dar, pot da câteva motive pentru care Love Actually merită văzut, unele dintre ele fiind şi motivele pentru care m-am uitat prima dată la el:
1. Capetele de afiş. Chiar dacă nu eşti fan Hugh Grant sau Colin Firth, un film cu Liam Neeson merită oricând să încerci. Dincolo de asta, Richard Curtis pare că a ales actori care chiar se potrivesc rolurilor.
2. Poveştile în sine. Sunt poveşti simple, comune, pline de umor, tandreţe, optimism şi câteodată chiar tristeţe.
3. Coloana sonoră genială. Plină de teme şi piese ce au ca teme principale Crăciunul şi dragostea. Kelly Klarkson, Joni Mitchell, The Beatles, Mariah Carey, The Beach Boys, sunt unii dintre cei care fac din coloana sonoră una de excepţie.
4. Mesajul pozitiv. Vesel, incitant, plin de încredere, filmul îţi va lasa un zâmbet pe faţă şi o dorinţă de a îmbrăţişa pe cineva.

Dacă nu aţi văzut Love Actually credeţi-mă că merită să-i acordaţi o şansă şi veţi fi plăcut surprinşi. Iar dacă l-aţi văzut şi v-a plăcut, ce perioadă mai bună decât sărbătorile de iarnă pentru a-l revedea?

Notă: 10/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
  1. Anonymous
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *