Lost in Translation

Lost in Translation
D: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris
R: Sofia Coppola
Theatrical Release:Sep 12, 2003
Box Office: $44,566,004
Durată: 1 h 42 min
Gen: Drama

Unii dintre noi ne adaptăm mai uşor atunci când schimbăm mediul ce ne înconjoară iar alţii dimportivă. Pentru cei din urmă dificultatea de adaptabilitate este ca un prag psihologic peste care te lupţi ca să treci. Odată ajuns în noul mediu totul pare diferit iar atunci când te găseşti într-o ţară în care limba şi obiceiurile sunt altfel faţă de cele cu care te-ai obişnuit, sentimentul de singurătate, de inadaptabilitate sporeşte. Clădirile, lumina, populaţia sunt privite cu alţi ochii iar atunci când observi pe cineva la fel de rătăcit ca şi tine simţi că o rază de lumină a ajuns şi pe strada ta.

Lost in translation este un film special iar Sofia Coppola (oscar pentru cea mai bun scenariu original) ne demonstrează că aşchia nu sare departe de trunchi. Poate că încă nu se ridică la nivelul tatălui ei dar calea spre succes şi-a deschis-o cu un film melancolic care depăşeşte aproape toate clişeleele romantismului de azi pe pentru a reda o frumosă poveste de viaţă.

Filmul spune povestea unui actor trecut de prima tinereţe care se luptă cu criza vârstei şi a carierei. Pentru a-şi asigura stabilitatea finaciară acesta se vede nevoit să facă o serie se spoturi comerciale pentru o firmă din Tokyo. Adaptarea la noul mediu se face extrem de greu iar, Bob ( Bill Murray) se trezeşte adesea pierdut prin cuvintele traducătoarei. În aceiaşi situaţie se regăseşte şi Charlotte ( Scarlett Johansson ), o tânără care îşi caută rolul potrivit pentru viaţa ei. Blocaţi în acest oraş cei doi se remarcă unul pe celălalt şi încep să savureze viaţa de zi cu zi din capitala Japoniei. Relaţia dintre cei doi se construieşte încet iar scena sărutului este momentul pe care toată lumea îl aştepta. Finalul aduce despărţirea dar cei doi îşi dau seamă că au reuşit să se redescopere pe sine cu ajutorul celuilalt.

Bill Murray face unul dintre celele mai bune roluri ale carierei. Cu calmul lui obişnuit dar cu o expresivitate excepţională Bill reuşeste să transpună dincolo de ecran sentimente pe care unii dintre noi le-am trăit iar alţii probabil le vor experimenta mai încolo. Scarlett Johansson care m-a surprins cu acest rol îl completează perfect pe Murray, demostrând că poate uşor roluri apreciabile.

Lost in translation este un care îi va plictisi pe mulţi dar sunt sigur că se vor găsi şi persoane care vor aprecia această călătorie prin lumea sentimentelor şi a regăsirii de sine.

Notă: 9,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. Florin
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *