Los ojos de Julia

Los ojos de Julia
D: Belén Rueda, Lluis Homar
R: Guillem Morales
Release: 2011
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Thriller, Dramă

O umbră, nişte zgomote ciudate prin casă, o muzică care nu-ţi place, o funie agăţată de tavan şi în scurt timp o femeie care atârnă de ea, sunt elementele care formează imaginea de debut a unui thriller captivant care te ţine cu sufletul la gură până la final. Los ojos de Julia, un thriller spaniol produs de Guillermo del Toro e o nouă dovadă că supremaţia vorbitorilor de limbă engleză apune sub asediul originalităţii şi muncii depuse de cineaştii nordici, asiatici sau spanioli care ne impresionează de la an la an cu creaţiile lor artistice pline de intensitate şi de acel fior pe care mulţi dintre noi nu l-am mai simţit de foarte mult timp.

 

Povestea debutează misterios şi continuă pe acelaşi ton după ce Julia, începe să investigheze sinuciderea bizară a sorei sale gemene. O umbră ciudată, un personaj misterios pe care nimeni nu pare să-l vadă dar pe care unii îl simt, o determină pe Julia să înainteze cu investigaţia. Misterul se adânceşte şi mai tare după ce soţul Juliei sfârşeşte în acelaşi ştreang ca şi sora ei. Dramele repetate nu o doboară, dar când vederea o părăseşte Julia se vede nevoită să apeleze la un asistent care să o ajute să se obişnuiască cu lumea întunericului. Din acest moment regizorul merită felicitat pentru că odată cu orbirea Juliei personajele care apar în film nu mai au faţă. Spectatorul vede forme dar nu poate fixa o imagine, un chip pe acele forme umane care intră în contact cu Julia. Elementele de horror dispar treptat dar cele de thriller intens se adâncesc de fiecare dată când umbra misterioasă pătrunde în casa Juliei.

Los ojos de Julia e un thriller misterios, un film original care are şi mici trimiteri la mai vechile creaţii ale lui Guillermo del Toro (The Orphanage sau Devil’s Backbone) pentru a-i conferi o importanţă mai mare. Chiar şi fără numele lui del Toro în spate, munca lui Guillem Morales merită apreciată pentru intensitate şi originalitate, dar mai trebuie şi criticată pentru micile scăpări (la un moment dat faţa criminalului este arătată prea devreme, finalul realizat prea obişnuit printr-o confruntare între victimă şi atacator). Prin comparaţie plusurile(originalitate, intensitate, distribuţie, regie)  au  un avantaj evident faţă de minusuri, iar acest lucru mă face să vă recomand fără reţineri acest thriller întunecat.

Recomandat de Bogdan.

Notă:7/10
Trailer;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *