London Boulevard

London Boulevard
D: Colin Farrell, Ray Winstone, Keira Knightley
R: William Monahan
Release: Februarie 2011
Durată: 1 h 43 min.
Gen: Acţiune, dramă, romance

Mă aşteptam la o acţiune mai intensă, la un fir romantic mai complex, la un film cu mafioţi care să se asemene cu micile bijuterii englezeşti. Mă aşteptam la mai mult din partea Keirei (poate că nu e în totalitate vina ei) şi mai ales din partea lui Ray Winstone. Mă aşteptam la mai mult! Poate că aşteptările mele au fost prea ridicate iar la final am fost un pic dezamăgit, dar cu toate acestea London Boulevard nu e chiar un dezastru total. Într-un fir epic liniar, previzibil în care uneori ai impresia că regizorul a tăiat prea mult la montaj sau mai degrabă a uitat din amatorism să includă unele cadre, ceva sau mai degrabă cineva se afirmă. Acel cineva e Colin Farrell, un actor unic care de la film la film îmi aminteşte de tinereţea giganţilor îmbătrâniţi prea repede de timp de la Hollywood. Din păcate în acest film Colin e un one man show. Toată acţiunea se petrece în jurul său iar celelalte personaje sunt create doar pentru a-l completa. Relaţia romantică cu personajul interpretat de Keira nu transmite nimic, iar cea cu Ray Winstone deşi începe pe un ton acid, tăios şi dur, este prea scurtă.

Ca să vă ofer mai multe detalii  vă spun că London Boulevard e povestea lui Mitchell, un băiat dur ieşit din puşcărie după trei ani, care revine pe făgaşul crimei după ce un mafiot fără milă îl provoacă. Cu toate acestea Mitchell e un personaj complex. E băiatul care iubeşte străzile din Londra, dar care după experienţa închisorii încearcă să se ferească de probleme şi chiar îşi ia o slujbă normală. E genul de om loial, fără datorii, cu bun simţ şi cu respect faţă de un biet bătrân cerşetor. E un băiat cu sentimente, dar care nu trebuie înfuriat sau provocat pentru că atunci, conştient de forţa sa se poate transforma într-un gangster neiertător.

Problema filmului (pe lângă personajele secundare) e că timp de vreo 40 de minute curge prea încet, lucrurile importante lipsind cu desăvârşire. Povestea de dragoste şi criza unei actriţe urmărită obsesiv de paparazzi corelată cu povestea lui Mitchell este foarte slab exploatată iar după ce lucrurile reintră pe făgaşul normal al unei poveşti cu mafioţi, răul făcut e prea mare. Scenele de acţiune sunt puţine iar spectatorul nu are timp să savureze un Collin Farrell bun, gata să calce totul în picioare şi să demonstreze ce înseamnă să fi un gangster.

Poate că regizorul, William Monaghan a vrut să sugereze fragilitatea statutului de gangster sau haosul vieţii de vedetă. Poate că Monaghan a vrut să ne arată că într-o lume dură nicio faptă bună nu scapă nepedepsită, dar pe mine m-a pierdut cu începutul lent lipsit parcă de curajul necesar unui film cu gangsteri. Totodată m-a deranjat destul de tare şi faptul că acelaşi regizor nu ne-a permis o cunoaştere mai bună a personajelor. Cu toate acestea London Boulevard nu e un film de evitat, ba chiar e un film de văzut pentru distribuţie, pentru rolul făcut de Colin Farrell, pentru câteva maşini de vis şi pentru cele câteva scene demne de filmele britanice cu mafioţi.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
London Boulevard, 10.0 out of 10 based on 1 rating
12 Comments
  1. Cealaltă Ancuţă
    | Reply
  2. Bogdan
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *