Little Fockers

Little Fockers
D: Robert de Niro, Ben Stiller
R: Paul Weitz
Release: 22 Decembrie 2010
US Box Office: $ 147,6 M
Durată: 1 h 38 min.
Gen: Comedie

Fockers vs. Byrnes partea a treia, sau Robert de Niro trece din nou printr-o criză identitară. Cam aşa s-ar caracteriza al treilea film din seria Meet the Parents. Reţeta umoristică e aceeaşi cu care ne-am obişnuit (adică uneori un pic exagerată) şi foloseşte ca ingrediente principale o listă lungă de nume cunoscute (Robert de Niro, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Owen Wilson, Jessica Alba) şi o serie de evenimente care iau întorsături comice pentru că sunt privite de la distanţă.

Ei bine după lamentabila întâlnire cu cei din familia Focker prin 2004, mă gândeam că un nou film cu aceleaşi personaje va fi şi mai deranjant. Cu toate aceste spre surprinderea mea, regizorul Paul Weitz, care a regizat şi primul American Pie a ştiut să folosească inteligent umorul situaţional şi cel cu conotaţii sexuale pentru a crea o comedie decentă care poate fi pe placul unui public mai larg.

Povestea nu e cu mult diferită faţă de prima, dar de data aceasta cei care vin în vizită sunt socrii. Spre surprinderea tuturor, Greg nu mai este un asistent de râsul lumii iar carierea sa este pe punctul de a lua o direcţie diferită când este rugat să reprezinte un nou medicament pentru probleme erectile. Pe lângă carierea de succes, Greg o duce bine şi în cadrul familiei, unde soţia şi cei doi copii îl iubesc şi îl apreciază. Liniştea micuţei familii va fi tulburată de sosirea socrilor în oraş, de apariţia zen a lui Kevin şi mai ales de nebunia pe care Jack o crează datorită neîncrederii. Nu am să vă povestesc desfăşurarea acţiunii ca să nu vă răpesc cele câteva râste, dar vă mai spun că mi-a plăcut atitudinea un pic diferită a lui Greg, precum şi unele scene pline de umor (în special cea de la final).

Little Fockers e o comedie mult mai decentă şi mai intensă ca Meet the Fockers; e un film pe care poţi să-l vezi liniştit cu prietenii şi de care nu trebuie să-ţi fie ruşine că poate ţi-a plăcut un pic. Sincer mă aştepta mă la ce e mai rău dar la final m-am declarat mulţumit pentru că stupiditatea nu a fost chiar la ea acasă.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments
  1. Cealaltă Ancuţă
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *