Lincoln Lawyer

Lincoln Lawyer
D: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe
R: Brad Furman
Release: 10 Marite 2011
US Box Office:$57 M
Durată: 1 h 59min.
Gen: Drama, Suspans

Matthew McConaughey este un actor cu multe roluri nereuşite la activ (How to Lose a guy in 10 days, Fool’s Gold, Ghost of Girlfriend past), un actor chipeş dornic să apară pe marele ecran indiferent de rolul ivit. După aceste succese valabile doar la capitolul popularitate, Matthew revine cu Lincoln Lawyer cu un rol un pic mai complex, un rol care să ne amintească de începuturile sale când interpreta în 1996 un personaj semănător în luptă cu justiţia oarbă.

Mai superior, mai matur şi mai puţin inocent ca altădată, Matthew interpretează rolul unui avocat cunoscut prin lumea infractorilor datorită capacităţilor sale de a-şi scăpa clienţi. Mereu atent la ce se întâmplă în jurul lui, şi la toţi oamenii implicaţi în minunatul sistem de justiţie american, Mick Heller este un avocat cu conştiinţa curată pentru că de cele mai multe ori apără persoane vinovate. Această practică bine gândită şi promovată (omul are biroul într-o limuzină cu numărul NTGUILTY)  îi asigură succesul şi-l ajută să doarmă liniştit noaptea (omul n-are de ce să aibă mustrări de conştiinţă dacă toţi cei pe care îi reprezintă sunt vinovaţi) chiar dacă practicile sale sunt uneori la limita legii şi a moralităţii.

Căutat de diferite tipologii de clienţi vinovaţi, Mick primeşte într-o zi un caz interesant, cel puţin din punct de vedere financiar. Arestat şi pus sub acuzare pentru violenţă şi tentativă de viol un tânăr bogătaş apelează la serviciile avocatului din limuzină pentru a scăpa cu basma curat. Vinovat sau nevinovat sunt detalii nesemnificative pentru conştiinţa lui Mick, numai că somnul liniştit îi este deranjat când inocenţa unui individ pe care l-a apărat intră în scenă. Prins în mrejele noului caz, Mick descoperă cine este individul pe care îl apără dincolo de zâmbetul frumos afişat, numai că se trezeşte prin într-o ecuaţie complicată din care necunoscutele sunt eliminate cu greu.

Matthew McConaughey interpretează decent un personaj cu lipici, un personaj stradal dar care se descurcă foarte bine şi în spatele uşilor închise din sala de judecată. Mick e genul de om care nu-şi abandonează prietenii şi care-şi iubeşte fetiţa şi fosta soţia deşi tot meseria i-a despărţit. Pe lângă Matthew se remarcă Ryan Phillippe, un actor ieşit de ceva vreme din lumina reflectoarelor, cu un rol de psihopat inteligent dornic să-şi asigure libertatea. De remarcat ar fi şi frumuseţea Marisei Tomei, dar rolul ei mi s-a părut prea lipsit de importanţă ca talentat actriţă să poată impresiona.

Lincoln Lawyer e genul de film care te captează cu o povestea misterioasă şi cu un dialogul bine închegat din spatele uşilor închise. Povestea avocatului excentric şi a asasinului bolnav ascuns sub un chip nevinovat te atrage prin tensiune şi prin imprevizibilitate, iar aceste lucruri transformă vizionarea în ceva plăcut.  Fără să fie o capodoperă Lincoln Lawyer e un film ce trebuie văzut mai ales că tematica „avocatul diavolului” nu a mai fost abordată de ceva vreme.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *