L’Immortel/22 Bullets

L’Immortel/22 Bulletes
D: Jean Reno, Kad Merad
R: Richard Berry
Theatrical Release: 2010
Durată: 1h 55 min
Gen: Acţiune
Share

Când vine vorba de cinematografia franceză trebuie să recunosc că prefer genul romance sau dramele în detrimentul filmelor de acţiune. Explicaţia pentru aceasă preferinţă se datorează faptului că cinematografia franceză de acţiune a fost şi este încă tributară stilului impus de Luc Beson, iar acest lucru îi diminuează clar valoarea. Foarte rar personajele sunt conturate cu inteligenţă astfel că acţiunea, schimburile de focuri sau urmăririle spectaculoase sunt singurele elemente care contează (să nu credeţi că totuşi personajele create nu au nici măcar un pic de personalitate; chiar au, dar din păcate aceasta este ascunsă sub un strat gros de haine încăt rar ajunge să simtă căldura soarelui).

Cam aşa este construit şi personajul lui Richard Berry, Charly Mattei (Jean Reno) un fost asasin al mafiei din Marsilia care a pus armele în cui şi a predat afacerile ilegale pentru a petrece mai mult timp cu familia. Din păcate pentru el lucrurile nu sunt atât de simple, mai ales după ce se încearcă asasinarea sa. Cum 22 de gloanţe nu au fost suficient să-l oprească, Mattei porneşte pe urmele criminalilor şi rezolvă o serie de conturi cu foşti amici din copilărie care au jurat să-i fie prieteni până la moarte.

Scenariul filmului chiar dacă este inspirat după fapte reale, pare construit pentru iubitorii filmelor de acţiune unde răzbunarea reprezintă soluţia la orice problemă. De aceea fani acestor gen de filme vor fi mulţumi de acţiune şi mai ales de modul în care a fost construit personajul principal, un familist convins, un asasin perfect, dar şi un iertător atunci când situaţia o cere. Un film interesant peste care merită să vă aruncaţi un ochi în timpul liber.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *