Limitless

Limitless
D: Bradley Cooper, Robert de Niro
R: Neil Burger
Release: 18 Martie 2011
US Box Office:$78.9 M
Durată: 1 h 45 min.
Gen: Suspans, Mister

Limitless e un film captivant, un film care-ţi menţine atenţia vie de la început până la sfârşit pentru că nu are un deznodământ previzibil. Mai mult de atât Limitless atinge puncte sensibile pentru mulţi cinefili pentru că are în centrul atenţiei un actor tânăr, destul de talentat cu o priză bună la public – Bradley Cooper (cunoscut pentru The Hangover) şi un actor consacrat – Robert de Niro, care din păcate nu îmbătrâneşte la fel de genial ca şi avântul tinereţii sau măcar liniştit şi calm ca alţi actori din aceeaşi categorie.

Subiectul filmului  – cum ar fi dacă am putea să ne folosim creierul la întreaga capacitate – nu e unul nou, deci garantat nu va surprinde prin originalitate, dar abordarea e una bună, una intensă, care ocoleşte plictiseala deşi te face să-ţi pui eterna întrebare, ce ai fi făcut tu dacă erai în locul personajului.

Apelând la trucurile lui Caroll Lewis, sau la cele folosite de fraţii Wachowsky, Limitless se foloseşte de o nouă pilulă minune – NZT, un drog experimental menit să ajute la folosirea creierului la întreaga capacitatea. Pregătit să intre într-o lume nouă, sau să o vadă cel puţin cu alţi ochi este Eddie, un scriitor fără inspiraţie, un pierde vară dezordonat care nu e capabil să scrie două rânduri, să-şi plătească chiria sau să-şi păstreze iubita. Când pilula minune îi deschide ochii (regizorul foloseşte aici un stil interesant de filmare, totul fiind într-o mişcare rapidă, aproape deranjantă) Eddie realizează cât de multe poate face cu un mic imbold, cât de diferită este lumea şi cât de uşor poţi să acţionezi în orice condiţii. După câteva aventuri pentru obţinerea unui stoc mare de NZT, Eddie intră în atenţia unui om de afaceri important (interpretat de Robert de Niro) datorită capacităţilor sale de a interpreta bursa şi de a controla piaţa financiară.

Cum orice drog are efecte secundare, Eddie descoperă pe propria piele că abuzul de NZT îi provoacă pierderi de memorie iar renunţarea bruscă îi transformă într-un condamnat la moarte. În această situaţie, acesta începe să-şi  distribuie egal dozele, astfel încât efectele secundare să fie mai puţine.

Ajuns într-o lume superioară, Eddie încearcă să devină cel mai bun broker de pe WallStreet, încearcă să-şi recucerească iubita şi mai mult decât atât încearcă să scape de toţi cei care sunt pe urmele lui dintr-un motiv sau altul. Acţiunea e de bun gust iar evenimentele după cum am spus nu sunt previzibile dar nici nu au o morală specifică.

Limitless (după cum zicea şi Klausen) e un film greu de catalogat ca şi gen, dar acest lucru nu înseamnă că nu e un film de urmărit. Ba chiar dimpotrivă e un film ce merită vizionat pentru modul în care se dezvoltă intriga, pentru finalul cu un pic de twist şi pentru distribuţie.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply
  2. Johny
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *