Let the right one in

let the right one inLet the right one in
D: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson
R: Tomas Alfredson
Theatrical Release: Jan 26, 2008
US Box Office: $1.9M
Durată: 1 h. 54 min.
Gen: Dramă, Horror

Sătul de vampirii drăgălaşi care peste noapte au devenit sex simbol pentru toate adolescentele fără prea mulţi neuroni, am simţit nevoia să mă reîntorc la filmele în care vampirii nu impresionează prin frumuseţe ci prin inteligenţă şi ferocitate. Ideea a transforma un mit al genului horror în ceva kitchos a mers atât de departe, încât ma gândesc cu spaimă că în scurt timp o să vedem pe ecrane poveşti de dragoste cu zombies sau mai rău un Michael Meyers tandru şi drăgăstos.

Let the right one in este o producţie norvegiana suedeza foarte bine apreciată (un loc onorant în top 250 IMBD) care ni-l prezintă pe Oskar, un băiat siguratic bătut şi luat peste picior de colegii săi. Pentru că nu are niciun prieten acesta îşi pierde timpul liber în parcul de lângă blocuri, jucându-se singur şi visând mereu la răzbunare. Nimic nu îl disturbă, până într-o seară când face cunoştinţă cu o fată ciudată, îmbrăcată în tricouri cu mânecă scurtă pe un ger de crapă pietrele. În scurt timp Oskar şi Eli devin prieteni iar această îi promite băiatului că îl va ajuta să se apere de bătăuşi. Totul ar fi frumuos şi nevinovat numai că Eli este un vampir feroce care are nevoie de sânge pentru a trăi . Relaţia dintre cei doi evoluează spre o adevărată prietenie şi chiar mai mult, dar treptat băiatul îşi pierde inocenţa. Din păcate, lucru îl va duce la un moment dat foarte aproape de moarte.

Let the right one in este o dramă despre singuratate, despre prietenie şi dragoste şi mai ales despre sacrificiile pe care trebuie să le facem uneori pentru cei apropiaţi. Atmosfera de iarnă, de noapte şi de oraş învechit în care după orice ce colţ te aştepţi la ceva înfricoşător este excelent surprinsă. Pesiajul alb, este parcă nesfârşit, dar din când în când şiroile de sânge ne atrag atenția că basmul nu e unul cu happy end. Un film bun care ne arată ca încă se pot face poveşti excelente cu vampiri.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *