Let me in

Let me in
D: Chloe Moretz, Kodi Smit-McPhee, Richard Jenkins
R: Matt Reeves
Release: 1 Octombrie 2010
US Box Office: $ 12.1 M
Durată: 1 h 55 min.
Gen: Horror

Îmi plac remake-urile care readuc în prim plan un film cu o vechime de 40, 30, 20 sau 10 ani. Îmi face plăcere să vizionez acele remake-uri care oferă o nouă abordare, o nouă viziune despre un anumit subiect tratat poate prea superficial în trecut. În acelaşi timp nu prea îmi plac remake-uri pe care americanii invidioşi le realizează după filme europene sau asiatice de succes fără a veni cu nimic diferit. Ba, chiar de multe ori scenariul remake-ului este atât de asemănător cu originalul, încât ai impresia unui deja-vu cu alte feţe.

Cam acelaşi lucru se întâmplă şi cu Let Me in, un thriller horror realizat după originalul Låt den Rätte Komma In. De la început şi până la sfârşit am avut impresia că urmăresc acelaşi film, că totul este la fel, mai puţin actorii care, sincer, mi s-au părut mult mai slabi ca şi cei din original, deşi aceia nu prea aveau alt film în spate. Atmosfera e la fel de sumbră, muzica e parcă un pic mai bună pentru că întreţine uşor atmosfera ciudată iar Abbby, fata vampir are un pic mai multă elasticitate desprinsă din alte filme de groază.

Firul epic, după cum am zis e acealşi. Owen, un tip fără prieteni care este mereu necăjit şi bătut de câţiva colegi se împrieteneşte cu o fată ciudată care se mută în apartamentul de lângă el. Între cei doi începe o prietenie chiar şi după ce Owen află că Abby este un vampir care se hrăneşte cu sângele vecinilor pe care „tatăl ei” îi ucide.

Nu am să mă lungesc cu subiectul filmului pe care puteţi să-l citiţi mai în detaliu în recenzia originalului, dar în încheiere vă sfătuiesc să vizionaţi acest film (fie el original fie remake), pentru atmosferă, pentru poveste şi pentru că, după mult timp, avem parte de o producţie în care vampirii nu sunt frumuşeii atractivi care se abţin de la sânge.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *