Legend of the Guradians:The Owls of Ga’Hoole

Legend of the Guradians:The Owls of Ga’Hoole
D: Sam Neil, Helen Mirren, Geoffrey Rush
R: Zack Snyder
In Theaters: Sep 24, 2010
US Box Office $55.0M
Durată: 1 hr. 30 min.
Gen: Animaţie

De-a lungul anilor producătorii de filme animate ne-au plimbat rând pe rând prin lumea minunată a furnicuţelor (Antz), prin cea a gândăceilor (A bug’s life), prin cea a creaturilor subacvatice (A Shark Tale şi Finding Nemo), prin cea extrem de organizată a albinuţelor (Bee Movie)  şi anul acesta prin minunata lume a bufniţelor. Opţiunea pentru transformarea acestor păsări în personaje animate adorabile a fost destul de curajoasă ţinând cont că mai peste tot în lume bufniţa este văzut ca o pasăre aducătoare de neacazuri care te cam sperie uşor dacă din greşeală dai peste ea în miez de noapte. Cu toate acestea povestea lui Soren o tânără bufiniţă căruia îi place să viseze la legendarii gardieni este extrem de plăcută în primul rând datorită complexităţii personajelor precum şi efectelor vizuale excelent create.

Construită ca şi o povaţă pentru copii, filmul debutează uşor, spectatorii făcând cunoştinţă cu personajele centrale fraţii Soren şi Klud, două bufniţe care abia învaţă să zboare. Pentru că nu ascultă de părinţi şi pleacă de lângă casă, cei doi fraţi sunt răpiţi de două bufniţe care fac parte din clasa Purilor. Ajunşi într-o locaţie ciudată cei doi fraţi sunt separaţi de Puri care construiesc o armată şi o armă pentru a putea stăpânii întregul regat al aerului. Invidios pe fratele său, Klud trece de partea răului, dar Soren găseşte cu un mic ajutor o poartă de scăpare. Nevoit să-i caute pe Gardieni pentru a salva regatul şi pe fratele său, Soren porneşte într-o călătorie minunată din care va învăţa ce reprezintă cu adevărat prietenia, eroismul şi familia.

Legend of the Guardians e o poveste minunată atât pentru cei mici dar şi pentru cei mari. Scenele de luptă au fost redate cu o acurateţe atât de mare încât eşti tentat să crezi că numai bufniţe nu se luptau. Mai mult acompanierea lor cu o muzică care mi-a adus aminte de Gladiator a ajutat la câştigarea multor fani care au depăşit cu mult vârsta majoratului. Pe lângă aceste detalii referioare la partea de luptă, de menţionat ar mai fi şi coloristica extrem de vie aleasă pentru a reda atât penajul bufniţelor cât şi lumea din jur.

Vocile împrumutate de mari actori ca Helen Mirren (autoritară şi superioară prin personajul ei ca de obicei), Sam Neill(personajul său te face să crezi orice) şi Geoffrey Rush au ridicat valoarea filmui care se anunţă un favorit pentru toţi copiii.

Notă:8.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *