Leaves of Grass

Leaves of grass
D: Edward Norton, Keri Russell, Richard Dreyfuss
R: Tim Blake Nelson
Gen: dramă/comedie
Durată: 105 min

Succesul oricărui american născut undeva într-un orăşel mic este legat parcă de abandonarea familiei şi a prietenilor pe care îi avea acasă. În aproape orice film reîntoarcerea acasă a fiului rătăcitor presupune o transformare a acestuia, o reîntâlnire cu trecutul care de cele mai multe ori îl duce în situaţii comice sau dramatice. Odată reîntorşi, majoritatea încep să prindă iar rădăcini ca şi cum oraşul natal, ar fi singurul loc din lume unde te poţi simţi cu adevărat împlinit.

Acelaşi lucru îl trăieşte şi Bill Kincaid, un profesor de filosofie care a trebuit să se întorcă într-un mic oraş din Oklahoma pentru aşa-zisa înmormântare a fratelui său. O dată ajuns acolo descoperă că fratele său nu este mort şi că acesta are nevoie de el ca să pună în aplicare un plan ce-l va scăpa pe acest mic traficant de marijuana de presiunea altor traficanţi. Cum ingeniozitatea de situaţii nu era punctul forte al lui Brady, acesta ajunge să fie uciş de un neica nimeni care şi-a dat seama că el elimina concurenţa în timp ce fratele său geamăn îi asigura alibiul în oraşul natal.

Astfel, de la situaţii comice în care cei doi gemeni se confruntă, se ajunge la drame cauzate de moartea lui Brady şi rănirea lui Bill. Finalul aduce liniştea şi o furtună de vară care îl ajută pe Bill să-şi înfrunte temerile şi să decidă că locul lui este momentan acasă.

Filmul Leaves of Grass îl aduce pe Eduard Norton din nou în faţa publicului. De această dată într-un rol dublu pentru care trebuie apreciat deoarce nu cred că este uşor să intri în pielea unui personaj stilat, educat iar apoi să trebuiască să vorbeşti ca un adevărat ,,ţărănoi” din Oklahoma. Pentru toţi fanii lui Norton dublul rol din Leaves of Grass va fi o încântare chiar dacă interpretarea nu se ridică la nivelul celei din Fight Club sau American History X.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *