Leap Year

Leap Year
D: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott
R: Anand Tucker
Theatrical Release:Jan 8, 2010
Box Office: $25,893,485
Durată: 1h 40 min
Gen: Comedie/romantic

Leap Year este un chick flick drăguţel, ce te bine dispune mai ales dacă nu ai ce să vizionezi sâmbătă seara. Nu are nimic nou, interpretare şi acţiunea este slăbuţă dar parcă ceva-ceva tot te ţine în fotoliu ca să-l vizionezi până la capăt.

Povestea este simplă şi pe gustul publicului feminin. Ea, Anna Brady ( Amy Adams), femeie de succes ce se află într-o relaţie stabilă cu un doctor de succes, Jeremy, simte că lipseşte ceva. Pentru că Jeremy întârzie să faca marele pas şi să o ceară în căsătorie, Anna decide să meargă după el la Dublin şi să aplice o veche tradiţie care permite cererea în căsătorie de către femeie doar în data de 29 februarie.

Totul pare simplu dar destinul îşi vâră coadă şi o duce pe Anna într-un mic sătuc din Irlanda. Aici îl cunoşte pe Declan (Matthew Goode) care îşi ia angajamentul să o ducă cu maşina până la Dublin. Aventurile celor doi devin interesante abia după ce rămîn fără maşină şi sunt nevoiţi să se cazeze la o mică pensiune ca şi cuplu de proaspeţi căsătoriţi. Aici Anna va cunoaşte simplele plăceri ale vieţii şi frumuseţea unui sătuc plasat parcă într-un colţ de rai. După o mică aventură prin peisajul Irlandei, Anna ajunge la Dublin unde Jeremy, spre dezamăgirea lui Declan care se îndrăgostise de ea, o cere în căsătorie. Reîntoarsă acasă Anna realizează când de superficială este relaţia cu Jeremy şi se întoarce în Irlanda să-l caute pe Declan.

Amy Adams pe care ma apreciat-o extrem de mult pentru rolurile din Doubt, Sunshine Cleaning şi Julie & Julia a cam dejamăgit în acest rol. Sper ca pe viitor să ne încîte cu alte roluri excepţionale şi să demonstreze că Anna a fost doar o mică abatere. Leap Year este un film previzibil plin de clişee ( jurământul miresei, ea – fata de la oraş care se îndrăgosteşte de un bărbat mai necizelat …) dar care te face să te simţi bine după ce-l vizionezi. Personal mi-au plăcut extrem de mult peisajele şi locaţia în care au filmat.

Notă: 7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *