Law Abiding Citizen

Law Abiding Citizen
D: Jamie Foxx, Gerard Butler, Viola Davis, Bruce McGill
R: F. Gary Gray
Theatrical Release:Oct 16, 2009
Box Office: $73,343,413
Durată: 1 h 49 min
Gen: acţiune/dramă/suspansCine a zis că justiţia e oarbă clar nu ştia despre ce vorbeşte. Justiţia nu este nici măcar chioară ci mai degrabă o păpuşă uşor de manevrat de oricine e în stare să facă pe păpuşarul. Poate acum câţiva ani buni justiţia era oarbă dar acum avocăţei îmbrăcaţi în Armani, procurori sfidători şi judecători care se cred mai inteligenţi ca zeiţa Atena, o manevreză după bunul lor plac sau după cel al altora.

Filmul în regia lui Gary Gray, îi aduce faţă în faţă pe Gerard Butler şi Jamie Fox într-un joc de şah plin de suspans. Într-o poziţie mereu ofensivă se află Clyde Shelton ( G. Butler ) care după ce a fost martor la uciderea familie a trebuit să asiste şi la eliberarea criminalului după doar 5 ani pentru că sistemul de justiţie nu este în stare să pedepsească pe cei care merită cu adevărat.

Răbdător, Clyde pune la un plan extrem de inteligent care debuteză cu uciderea celor doi vinovaţi de moartea familiei. Deşi ajunge în arest unde începe jocul cu procurorul perfecţiune Nick Rice ( Jamie Fox ), Clyde începe să omoară pe toţi cei care sunt implicaţi în sitemul judiciar.
Modul cum îşi pune planul în aplicare, tensiunea sunt extrem de bine gândite încât ajungi să fi de parte sa chiar dacă ceea ce face este greşit. Planul său este extrem de bine construit evoluează gradat ceea ce demonstrează că scenaristul nu a făcut munca de mântuială. Sunt eliminaţi la început răufăcătorii, apoi avocatul care l-a eliberat pe unul din ei, dar cum în război sunt şi victime colaterale, Shelton ucide şi un deţinut că să poată ajunge mai uşor la următorii pioni mai impotanţi de pe tabla de şah.

Law Abiding Citizen este un film bun care putea fi şi mai bun dacă scenaristul Kurt Wimmer nu crea un deznodământ care pică pentru public ca nuca în perete. În rest filmul lui G. Gray este un action cu suspans cum nu am văzut de mult ce merită vizionat cel puţin pentru faptul că de multe ori pe parcursul filmului ajungi să-ţi pui întrebarea, „cum naiba reuşeşte”.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment
  1. denisia
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *