Larry Crowne

Larry Crowne
D: Tom Hanks, Julia Roberts
R: Tom Hanks
Release: 1 Iulie 2011
US Box Office: $35.6M
Durată: 1 h 38 min.
Gen: Romance, Comedie

După aproximativ 100 de minute îţi dai seama că Larry Crowne e o comedie romantică uşoară, optimistă, cu un subiect lipsit de importanţă în care nu există aproape deloc o creştere gradată şi o acumulare de tensiune. Filmul este lent cu o doză de optimism foarte ridicată şi cu nişte personaje colorate, dar adorabile chiar şi pentru cei mai pretenţioşi. Un alt lucru uşor de observat este faţa îmbătrânită şi plină de riduri a lui Tom Hanks, un actor excepţional, dar fără un rol notabil în ultimii ani. Alături de el o regăsim şi pe Julia Roberts, cu câteva kilograme în plus, dar cu acelaşi zâmbet minunat şi seducător, rămas în memoria publicului de la Pretty Woman încoace.

Firul epic construit după cum a spus mereu pe un ton optimist, chiar dacă începe cu un eşec profesional menit să completeze altele pe plan personal, se învârte în jurul lui Larry Crowne un vânzător grijuliu şi atent la un supermarket. În loc să primească o promovare aşteptată, Larry este concediat pentru că nu are studii superioare. Eşecul nu cauzează prăbuşire şi nici resemnare, ci reorientare, un nou început într-un mediu plin de tinerii. Ajuns pe băncile unei facultăţii cu nişte profesori învinşi de rutină, Larry începe să-şi redescopere tinereţea şi vitalitatea alături de un grup de tineri scuterişti, nişte oameni fără strop de periculozitate în ei. Tot aici, în acest loc de redescoperire a eu-lui, Larry o întâlneşte pe doamna Tainot, o profesoară cu probleme de căsnicie şi fără încredere în cei care-i pătrund clasa.


Dialogurile, interacţiunea şi personajele par specifice anilor 60-70, numai că muzica rock şi drogurile sunt înlocuite de telefoane mobile şi plimbări cu scuterul (din raţiuni economice). Personajele sunt adorabile, pentru că fără acest optimism plăsmuit de însăşi Tom Hanks, regizor şi scenarist, filmul ar fi fost plictisitor şi fără rost. La capitolul distribuţie o remarc pe Julia Roberts singura actriţă căruia i s-a atribuit un personaj cu mici refulări. Zâmbetul e atrăgător ca întotdeauna, dar aş fi vrut să o văd un pic mai des cuprinsă de disperarea iniţială.

Hanks a reuşti să realizeze un film optimist, dar deloc memorabil. Umorul nu provoacă râsete, dar nici dezgust iar romantismul e finuţ şi fără prea multe exagerări. Pentru o zi liniştită de duminică Larry Crowne poate fi alegerea perfectă, dar dacă aveţi aşteptări mari (datorită distribuţiei) mai bine căutaţi altceva.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Larry Crowne, 10.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *