La vida de los peces

La vida de los peces – Lost in translation în versiune chiliană
D: Santiago Cabrera, Blanca Lewin
R: Matías Bize
Release: 10 Iunie 2010
Durată: 1 h 25 min.
Gen: Drama

Cu o poveste ce se dezvoltă lent şi liniştit ca ritmul de viaţa al unui peşte de acvariu, producţia chiliană nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin îţi oferă un prilej de meditaţie asupra unor momente importante din viaţă, asupra unor amintiri care încă nu ne dau pace şi nu ne lasă să fim fericiţi.

Filmul debutează cu Andres în prim plan, un jurnalist de călătorie care se pregăteşte să plece de la o petrecere populată cu o mulţime de prieteni vechi şi automat cu amintiri. Deşi se pregăteşte de plecare, Andre nu va reuşi să facă acest lucru până la final pentru că locaţia petrecerii este plină de camere menite să-i răscolească trecutul şi să-l încarce emoţional. Tonul rememorării şi a discuţiilor este unul calm, iar muzica este aproape absentă deşi te afli la o petrecere. Încet încet, cameră cu cameră, trecutul şi viaţa lui Andres prinde contur cu ajutorul amintirilor. Interesant este faptul că amintirile sun depănate de ceilalţi, de oameni care într-un fel îl invidiază pentru viaţa simplă fără responsabilităţi, numai că aproape niciunul nu conştientizează cât de încărcat de tristeţe este sufletul său şi cât de mult Andres îi invidiază pentru viaţa de familie de care se bucură.

Printre camerele de la petrecere, Andres îşi redescoperă prieteni, foste iubite acum cu copii dar nefericite şi rememorează momente grele din viaţa sa. Totul curge firesc până când într-o cameră îl aşteaptă fosta iubită din tinereţe, persona care i-a marcat sufletul pentru totdeauna. Revederea e grea, pentru că şi Beatriz nu l-a uitat încă deşi are doi copii. După câteva amintiri dureroasă şi exprimarea dorinţei de a vedea o bucăţică dintr-o posibilă viaţă, cei se pregătesc să-şi ofere încă o şansă.

La vida de los peces e un film despre sentimente închise ca peştii din acvariu. E un film despre fericire şi tristeţe privite din două perspective. Cu un ritm lent şi cu o coloană sonoră perfect aleasă doar pentru final, filmul chilian va fi o experienţă plăcută pentru muţi şi poate pentru unii o plictiseală lungă într-o casă cu prea multe camere.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:,
4 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *