La Fee

la Fee tiff 2012

La Fee

La TIFF avem parte şi de experienţe mai ciudate, dar plăcute. În această categorie intră şi La Fee sau The Fairy, filmul lui Dominic Abel şi al Fionei Gordon, care sunt în acelaşi timp şi actorii principali şi personajele cheie ale filmului. La Fee este înainte de toate o comedie, o fantezie, un vis care nu respectă stricteţea legilor fizice sau normele convenţionale ale unei comedii. Umorul este copilăresc, inocent şi spre deosebire de alte filme fiecare gest provoacă o reacţie. Nimic nu este lăsat la voia întămplării şi acest lucru atrage şi produce farmece întocmai ca o zână.

Povestea este copilărească şi se învârte în jurul a două personaje principale, Fiona şi Dom, doi necunoscuţi care se îndrăgostesc când o doamnă apare de nicăieri şi se cazează la hotelul unde Dom este angajat. Fiona se prezintă drept o zână şi promite să-i îndeplinească trei dorinţe lui Dom. În acest moment eşti tenat să crezi că totul e o poveste spusă undeva într-un spital de nebuni, dar lucrurile nu sunt aşa. Printr-un mod sau altul, Fiona reuşeşte să-i îndeplinească primele două dorinţe şi între cei doi începe şi o poveste de dragoste. Complicaţiile încep să apară când Fiona dispare şi alte personaje cu rol complementar îşi fac loc în poveste.

Toată această poveste de dragoste plină de umor şi cu iz de fantezie pare mai degrabă un spectacol de circ sau unul stradal, în care doi artişti deosebiţi spun o poveste complexă într-un ritm rapid şi prin multe gesturi. Cuvintele sunt rare, senzaţia de film mut fiind prezentă de la început şi până la final.

La Fee este un film plăcut, un film peste care nu dai în fiecare zi! Actorii sunt desosebit de expresivi şi jocul lor oferă un farmec aparte unui film pentru orice vârstă.

Notă:8/10

Trailer

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *