Kung Fu Panda

Kung Fu Panda
D: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie
R: John Stevenson , Mark Osborne
Release: 6 Iunie 2008
US Box Office:$215 M
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Animaţie

Filmele de animaţie realizate de Pixar sunt preferatele mele. Imaginea, vocile, povestea, morala, toate mi se par mai bine gândite decât la alte producţii realizate de concurenţă. Nu spun că animaţiile realizate de Dreaworks, sau de alte studiouri sunt mai proaste, dar faptul că cei de Pixar se axează doar pe animaţii îi ajută forate mult. Dacă memoria nu mă înşeală chiar nu ştiu nicio producţie ieşită din uzina Pixar care să fi dezamăgit. Concurentul lor principal, Dreamworks a avut suişuri şi coborâşuri pentru că, până la Kung Fu Panda, doar Shrek şi Madagascar au beneficiat de succesul visat.

Revenind la Kung Fu Panda, distribuţia, Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie şi Seth Rogen, confirmă faptul că cei de la Dreamworks şi-au pus mari speranţei într-un film de animaţie cu animale, despre Kung Fu. Şi pe bună dreptate, cărui copil nu-i plac animaţiile cu animale vorbitoare şi cărui copil nu-i place Kung Fu-ul. Cu aceste ingrediente şi cu o tehnica CGI ireproșabilă, Kung Fu Panda  a convins milioane de copii şi adulţi.

Povestea unui urs panda gras, drăgălaş, dar cam prostuţ ce trăieşte alături de tatăl sau şi vinde supă cu tăieţei, dar visează la kung fu, este adorabilă .Scenele în care Po (Jet Black) apare sunt pline de umor şi aduc aminte de nebunii din Loony Toones. Când în valea păcii unul din eroi săi preferaţi (cei Cinci Fruioşi) urmează să fie ales drept Războinicul Dragon de către maestrul Oogway ca, Po şi burta sa imensa încearcă să ajungă la ceremonie. Pline de umor, încercările lui Po de a intra în curtea templului sunt soldate eşecului, dar soluţia radicală îl aruncă tocmai în faţa lui Oogway când acesta se pregătea să anunţe numele războinicului. Cum Oogway nu cred în accidente ci în destin, Po este ales ca Dragon Warrior, spre dezamăgirea maestrului Shifu. Din acest moment Po intră într-un cantonament de pregătire dureros şi plin de umor. Cu zâmbetul mereu pe faţă şi cu ambiţia de face ceva doar când vine vorba de mâncare, Po se pregătește să salveze Valea Păcii şi Pergamentul dragonului de furia lui Tai Lung, un luptător dornic sa calce totul în picioare şi să se răzbune pe Shifu.

Kung Fu Panda a fost si este un succes în special datorită vocii lui Jack Black şi umorului pe care acesta îl provoacă. Micile glume de pe parcursul filmului sunt pe gustul celor mici şi acceptabile pentru cei mari. Dintre toate scenele (apreciabile pentru atenţia acordată tehnicii kung fu), cea mai interesantă cea în care Shifu şi Po se luptă pentru o gălușcă. E plină de umor, are tehnici de kung fu şi mi-a adus aminte oarecum de Karate Kid, de Daniel San şi Mr Myagi.
Mâine partea a doua cu noile aventuri ale lui Po.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Kung Fu Panda, 7.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *