Knight and Day

Knight and Day
D: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard
R: James Mangold
Theatrical Release: June 23, 2010
US Box Office: $76.3M
Durată: 1h 49 min
Gen: Acţiune
Share

Nu am fost impresionat nici de trailerul filmului, nici de pledoaria excelentă pe care Tom Cruise şi regizorul James Mangold (care şi-a demonstrat valoarea prin filme ca: 3:10 To Yuma, Walk The Line şi Girl Interupted) au expus-o la un show tv cu câteva zile înainte de premieră. Din fericire se pare că nu am fost singurul care a simţit acelaşi lucru, pentru că acest film a fost primit cu critici dure din partea specialiştilor, dar şi din partea fanilor care au cam ocolit sălile de cinema.

Sincer fiind, îi înţeleg pentru că a plăti un bilet la acest film în care Tom Cruise interpretează un personaj ce se comportă ca un pacient scăpat de la secţia de psihiatrie este cam mult. Evident că mulţi fani ai actorului îmi vor sări în cap, dar cred că orice cinefil cu experinţă se va plictisi rapid din momentul în care va realiza că acest Roy Miller (Tom Cruise) a fost creat după chipul şi asemănarea unui Tarzan modern care foloseşte maşinile pe post de liane, sau după feţişoara lui Neo pe care aproape nici un glonţ nu-l poate atinge într-o ploaie acidă de semiautomate.

Acţiunea filmului este clişeică şi ne prezintă aventurile unui agent secret, Roy Miller care a fost trădat de colegi iar acum încearcă să salveze o sursă continuă de energie. În drumul său spre reabilitare acesta se foloseşte de o fată simpatică, June (Cameron Diaz) care se transformă treptat dintr-o simplă restauratoare de maşini într-o adevărată “action girl” care îi salvează viaţa spre final.

Cu toate că este anterenat şi comic pe alocuri, filmul lui Mangold mi se pare fără rost, iar scenariul este atât de previzibil încât nimic nu te surpinde. Efectele vizuale chiar dacă la o primă vedere sunt spectaculoase, nu au cum să te impresioneze pentru că stângăciile celor de la monaj sunt uşor observabile mai ales la scenele cu taurii şi cu motocicleta. Interpretarea nu iese cu nimic în evidenţă chiar dacă Tom Cruise apelează fără succes la zâmbetul său şarmant care l-a făcut celebru. Cameron Diaz revine (după o interpretare excelentă în My Sister Keeper) la rolurile de hot chick cam idioată, dar totul este făcut în spiritul unui film de vacanţă. Mi-a părut rău de Peter Sarsgaard că a ales să joace într-un asemenea film, dar chiar şi aşa a fost singurul care a mai spălat gustul amar lăsat de acest film.

În concluzie vă recomand să vizionaţi acest film doar dacă vă plictisiţi tare sau dacă capacitatea de concentrare este scăzută şi nu aveţi chef de ceva mai bun, pentru că altfel nu cred că o să rezistaţi până la capăt.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *