Kick Ass

Kick Ass
D: Aaron Johnson, Nicolas Cage, Christopher Mintz-Plasse, Chloe Moretz
R: Matthew Vaughn
US Box Office :$20 M
In Theaters: Apr 16, 2010
Durată: 1 hr. 53 min.
Gen: Acţiune, Comedie

Nu intenţionam să vizionez acest film pentru că trailerul nu prea m-a convins să urmăresc un adolescent ciudat îmbrăcat într-un costum viu colorat specific caranvalului. Toate bune şi frumoase dar la un moment dat Adina a avut grijă să mă tragă de mânecă şi să-mi spună că acest film e mai mult decât o simplă comedie, pentru că se observă cu uşurinţă câteva influenţe „Tarantinice”. Mi-a fost de-ajuns să aud acest lucru ca să-i dedic două ore din timpul meu liber. Sincer nu credeam că mă va impresiona, dar acest lucru s-a întâmplat extrem de rapid deoarece combinaţia de acţiune sadică cu comedie inteligentă a mers direct la ţină.

Kick Ass e un film cu copii şi adolescenţi dedicat maturilor care încă mai au suflet de copil dar care nu sunt prea fandosiţi să admită că le plac filmele adolescentine care au un sâmbure consistent. Chiar dacă începe şovăilnic iar la un moment dat eşti tentat să crezi că o să vezi un alt fel de spiderman, totul se schimbă când la prima misiune a supereroului Kick Ass acesta este înjunghiat şi călcat cu maşina. Din acel moment filmul se schimbă iar spectatorul va fi captivat de o ironie excelentă la adresa filmelor cu supereroi, dar care mai adaugă sare şi piper printr-o acţiune dură presărată cu sânge ţâşnitor şi un romance adolescentin care se încheie cu sex prin orice locaţie (destul cu dragostea platonică pe care tot o vedem în Spiderman şi Superman).

Filmul de prezintă povestea lui Dave Lizewski, un adolescent care-şi petrece timpul în spatele calculatorului, care are doar prieteni din colţul rataţilor şi pe care fetele nu îl observă. Sătul de infracţionalitatea care-l agasează zi de zi, Dave se decide să devină un supererou. Fără puteri, fără antrenament şi cu puţini neuroni funcţionali Dave, eşuează lamentabil în prima fază, dar norocul este de partea sa pentru că în acelaşi oraş controlat de un mafiot fără milă, alţi doi eroi încep să facă dreptate.

Printre violenţă şi râsete se remarcă prestaţia oferită de N. Cage, care după mult timp face un rol bun. Acesta îl intepretează cu talent pe Big Daddy, un fost poliţist care îşi antrenează fiica de cel mult 12 ani să devină un justiţiar fără milă. Pe lângă N. Cage atenţia îţi mai este atrasă şi de simplitatea cu care Chole Moretz interpretează o supereroină preocupată de răzbunare şi de arme albe.

Kick Ass e poate unul dintre cele mai bune filme cu supereroi pe care l-am văzut în ultimul an. Combinaţia de violenţă  (marca Tarantio chiar prin asemănarea personajului Hit Girl cu mireasa din Kill Bill) cu multă ironie a fost de-a dreptul savuroasă şi de aceea recomand tuturor vizionarea acestui film.

Notă:9,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *