Karate Kid

The Karate Kid
D: Jaden Smith, Jackie Chan
R: Harald Zwart
Theatrical Release: Jun 11, 2010
US Box Office: $175.5M
Durată: 2 h 15 min.
Gen: Acţiune, Aventură
Share

Remake-urile au fost mereu la modă şi atrag de obicei specatatorii în sălile de cinema pentru că oamenilor le place ideea de a retrăi o amintire plăcută din trecut. Readaptat după vechiul Karate Kid, filmul din 2010 se aseamănă foarte mult cu precedentul, ba chiar pe alocuri eşti tentat să zici că e acelaşi film dar cu o distribuţie schimbată.

The „new” Karate Kid nu este un film rău, nu te plictisesşte, (chiar dacă durează vreo 140 de minute) ba chiar te încântă uneori cu o coloană sonoră adaptată foarte bine şi cu nişte jocuri de umbre excelent create. Povestea este aceeaşi ca acum 26 ani, dar de data această băiatul american bătut de toţi locuieşte în China ( datorită crizei economice) şi este mai degrabă un copil ( Jared Smith avea doar 11 ani pe durata filmărilor) prea repede ieşit din cuşca copilăriei pentru a vedea ce înseamnă violenţa şi un sport care este o adevărată filosofie de viaţă. Cu toate aceste filmul te încântă pentru că îţi oferă o lecţie despre prietenie, ambiţie şi despre onoare.

Acţiunea este axată pe destinul lui Dre, un băiat de 12 ani care este nevoit să se mute cu mama lui în China. Încercând să-şi facă prienteni acestă dă peste „bătăuşul” cartierului care îi face viaţa un chin. Totul se schimbă când Mr Han (Jackie Chan) îl salvează pe băiat şi se decide să-l antreneze pentru ca acesta să poată participa la un turneu de karate. De menţionat este faptul că celebra replică „wax on/ wax off” s-a schimbat cu „put jacket on, put jacket down” , lucru care m-a deranjat cel mai mult la acest film.

The Karate Kid este un film drăguţ, care o să-ţi amintească de cel vechi şi care o să te surpindă şi cu o altă atitudine. Chiar dacă minusurile sunt mari – luptele sunt mult prea spectaculoase pentru copii de 12 ani, înţelepciunea lui J. Chan nu pare la fel de reală ca cea a domnului Myagi – eu zic că merită să-i acordaţi o şansă, dar fără să vă aşteptaţi la ceva foarte reuşit.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *