Jeux D’enfants

Jeux d’enfants/Love me if you dare
D: Marion Cotillard, Guillaume Canet, Thibault Verhaeghe
R: Yann Samuell
Theatrical Release:May 21, 2004
Box Office: $449,282
Durată: 1 h 33 min
Gen: Dramă/romance
Share

După o perioadă destul de îndelungată am revenit pe continentul european pentru a vedea un film francez pe care câţiva prieteni m-au tot sfătuit să-l vizionez. Jeux d’enfants, cu Marion Cotillard în rolurile principale ne aduce aminte de copilărie, când plăcerea de a face bocăne alături de prieteni era de nepreţuit. Probabil mulţi dintre noi am jucat ceva asemănător cu jocul lui Julien şi a lui Sophie dar din păcate majoritatea dintre noi l-am abandonat repede. Frica de consecinţe, lipsa de curaj şi graniţele impuse de părinţi de părinţi şi de societate ne taie aripile rapid şi ne transformă în cetăţeni docili.

Jeux d’enfants ne prezintă povestea a doi copii, care încă din copilărie devin buni prieteni în urma unui joc. Spre deosebire de multe altele, jocul lui Julien şi a lui Sophie este diferit pentru că se bazează pe provocări, implicit pe curaj. Deşi fac numai lucruri care atrag pedepse cei doi se simt extrem de bine pentru că fiecare provocare executată este ca o piatră ce se pune la temelia unei prietenii speciale. Chiar dacă anii trec, iar vârsta jocurilor dispare, cei doi ajunşi la adolescenţă îşi continuă prietenia împreună cu acel joc de provocări care le aduce numai necazuri. Totul merge minunat până când lucrurile monotone din viaţa obişnuită îi despart pentru o vreme. Revedrea după ani este pentru Sophie dureroasă pentru că, Julien este pe punctul de a se căsătorii dar tupeul din copilărie o ajută să oprească oficializare unei relaţii care nu avea viitor. Dragostea se transformă în ură iar cei doi promit să nu se vadă timp de zece ani. Chiar dacă încep o viaţă alături de altcineva cei doi relizeată ca nu pot fi fericiţi unul fără altul iar regăsirea pune bazele unei realţii predestinată de la începutul copilăriei când o simplă cutie i-a apropiat pentru totdeauna.

Jeux d’enfants este un film cu totul special care ne arată că în faţa prieteniei şi a dragostei nu ar trebui să stea nimic. Orice provocare trebuie trecută chiar dacă sunt mici consecinţe pentru că altfel viaţa ar fi fără rost. O poveste de dragoste frumoasă, incredibilă, ciudată care ne aminteşte de copilărie, de jocuri şi de primele sentimente de iubire trăite.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Jeux D'enfants, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
5 Comments
  1. Cristina
    | Reply
    • Cristina
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *