Jack Ketchum’s The Girl Next Door

Jack Ketchum’s The Girl Next Door
D: Blythe Auffarth, Daniel Manche, William Atherton
R: Gregory Wilson
Theatrical Release: Oct 3, 2007
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Dramă

Trebuie să-i mulţumesc în primul rând lui Klausen pentru această recomandare excelentă şi în al doilea rând să-i avetizez pe toţi cei se cred mai slabi de îngeri să nu urmărească acest film. Poate o să credeţi că este vreun horror gore sau ceva de genul, dar din păcate nu este vorba de aşa ceva. Spun din păcate pentru că această dramă şocantă poate reprezentă un răspuns la întrebări de genul „cum poate un om să ia o viaţă fără pic de milă” „cum inocenţa dispare pentru a fi înlocuită de o monstruozitate căruia îi place să abuzeze şi să violeze femei”?

Jack Ketchum’s The Girl Next Door este o poveste şocantă despre abuz, despre tortură fizică şi psihică şi mai ales despre modalitatea în care nebunia părinţilor se răsfrânge asupra copiilor. Într-o casă aparent liniştită o mamă singură are grijă de băieţii ei (niciunul mi mare de 15 ani) şi de două nepoate care au rămas fără părinţi în urma unui accident. Totul este normal şi nevinovat chiar dacă Ruth mama copiilor le ofere bere ca şi cum aceasta ar fi cola şi uneori le mai pedepseşte pe fete cu bătaia. Dar când de la mici bătăi se ajunge la tortură fizică zilinică (spânzurare de mâini, crestări cu cuţitul, violuri şi mutilări) rezistenţa psihică a oricărui privitor este pusă la grea încercare.

Deosebit de dur, filmul lui Gregory Wilson ne arată cum sub îndrumarea unei mame nebune inocenţa copilăriei este înlocuită de monştrii violenţi ai abuzului. Dacă totul le este permis, iar mama îi îndeamă să facă lucri rele şi să le privească ca pe ceva firesc, mulţi copii vor ajunge să creadă că torturarea şi abuzul săvârşit asupra femeilor este ceva normal.

Chiar dacă a fost un film care a trecut neobservat, The Gril Next Door m-a impresionat şi m-a şocat cum puţine filme au făcut. Acei monştri cu chip de copil sunt de-a dreptul infiorători iar torturile la care este supusă o biată fată sunt inimaginabile. Un film care îţi provoacă o stare de ură şi o dorinţă de a-i vedea pedepsi pe cei care au torturat şi ucis o fată ca şi cum ar fi fost un animal.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *