Jack goes boating

Jack goes boating
D: Philip Seymour Hoffman, Amy Ryan
R: Philip Seymour Hoffman
Release: 17 Spetembrie 2010
US Box Office: $ 0,5 M
Durată: 1 h 29 min.
Gen: Dramă

Philip Seymour Hoffman a demonstrat că este un actor talentat indiferent dacă interpretează rolul unui preot catolic bănuit de pedeofilie sau cel al unui infractor periculos pe care Tom Cruise trebuie să-l captureze. Debutul său regizoral merită apreciat, pentru că Hoffman nu a încercat să ne uimească cu ceva nemaivăzut sau cu ceva pe care mai nimeni înţelege (aluzie la Slipstreamul lui Hopkins), ci pur şi simplu a încercat să ne prezinte povestea a patru suflete care încearcă să se lupte cu probleme interioare.

Povestea îl are în centru pe Jack (Philip Seymour Hoffman), un bărbat matur, cu o slujbă obişnuită, care are doi prieteni şi care prin definiţie este un inadaptat social şi o persoană care are probleme când vine vorba de a interacţiona cu cineva de sex opus. Împins de la spate de prietenii săi, Jack acceptă să o cunoască pe Connie (Amy Ryan), o femeie care se confrutnă cu aceleaşi probleme ca şi el. Realţia dintre cei se dezvoltă încet, deseori Jack având nevoie de câte un mic impuls pentru a merge mai departe. Cu toate acestea el se străduieşte şi începe să înveţe lucruri noi numai pentru a putea dezvolta realţia cu Connie.

Chiar dacă Hoffman a ales pentru filmul său de debut un subiect care a mai fost disecat în nu ştiu câte felii, mi-a plăcut mult opţiunea de a ilustra destrămarea unei realţii (cea a prietenilor lui Jack) în timp ce cealaltă progresează evident. Pe lângă acest lucru Hoffman se mai remarcă prin câteva cadre reuşite (scena de la piscină când Jack învaţă să înoate şi cele când acesta repetă înnotul de pe un pod) şi printr-o atmosferă optimistă creată într-un film care vorbeşte despre oameni cu multe probleme pe suflet.

Din punct de vedere actoricesc am să laud excelenta prestaţie oferită de Amy Ryan care m-a impresionat nu doar printr-o identificare incredibilă cu personajul, ci mai ales printr-o scenă năucitoare care mi-a adus aminte tot de ea în Gone Baby Gone (cea în care după un atac aceasta vine la muncă şi sângerând încearcă să vândă servicii la telefon). Despre Hoffman ca actor nu am să vorbesc pentru că talentul acestui om este mult peste media obişnuită pe care o vedem zi de zi.

Jack goes boating este un film optimist, un film despre viaţă, despre micile probleme cu care se pot confrunta oamenii simpli. Un debut bunicel care merită totuşi apreciat mai mult datorită interpretării.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *