Jack and Jill

Jack and Jill – Not evan Scarface or Don Corleone could save this movie
D: Adam Sandler, Al Pacino
R: Dennis Dugan
Release : 11 Noiembrie 2011
US Box Office: $ 74.2 M
Durată: 1 h 33 min.
Gen: Comedie

Nu înţeleg cum astfel de proiecte văd lumina zilei, cum obţin bugete considerabile, cum reuşesc să convingă câţiva actori (sau măcar unul) să facă parte din distribuţie. Probabil logica mea e în privinţa umorului e dereglată şi ceva nu se leagă cum trebuie în tărtăcuţă, dar mi-e greu să cred că mulţi dintre voi apreciază o comedie în care umorul este provocat de un Adam Sandler travestit, cu o voce enervantă şi un creier de găină. Pentru câteva clipe am sperat că Jack şi Jill sunt una şi aceeaşi persoană, că în faţa ochilor rulează o versiune comică a lui Norman Bate sau ceva de genul Peacock prezent pe marile ecrane prin 2010. Din păcate speranţa a murit repede şi în locul ei a apărut un coşmar, o penibilitate de film în care Adam Sandler joacă fără machiaj rolul lui Jack, un realizator de spoturi publicitare şi rolul lui Jill, sora geamănă.

Dacă mulţi au considerat machiajul din J. Edgar nereuşit, ei bine aici nici nu poate fi vorba de machiaj. Un pic de ruj, o perucă şi nişte dresuri dau naştere unui personaj feminin fără feminitate. Jill e atât de masculină încât şi personajele din jurul ei se întrebă dacă nu cumva au de-a face cu un travestit. Peste înfăţişare să zicem că putem trece, dar peste replicile de doi bani nu. Nimic din ce iese pe gura lui Jill nu are logică, coerenţă. Totul e ca la balamuc şi asistentele sunt plecate acasă. Jocul de-a familia mărită, de-a fratele iubitor doar când are un interes e plictisitor, e stupid, enervant şi nici măcar prezenţa lui Al Pacino nu schimbă situaţia. Acesta, probabil dornic să apară într-o comedie a ales un rol fără să gândească şi timp de câteva zeci de minute bune se umple de penibil. Dacă nu ar fi fost scena de la final, când într-un fel sau altul Pacino prinde un pic de viaţă, eşecul ar fi fost total.


Despre firul epic nu are rost să vă vorbesc. De la început până la final totul e previzibil, totul e ca în multe alte comedii realizate de Madison Productions, iar distribuţia nu face altceva decât să provoace umor prin penibil.

Jack and Jill e cel mai prost film al începutului de an. Distribuţia se remarcă prin prezenţa scurta a lui Johnny Depp, în rest toţi fiind de-a dreptul penibili. Ştiu că astfel de cuvinte nu sunt potrivite pentru un actor de talia lui Pacino, însă omul şi-a făcut-o cu mâna lui. N-am observat nimic din măreţia unui actor, iar vina o atribui numai lui pentru că a acceptat un astfel de rol. Adam Sandler se întoarce la stilul de interpretare cu care s-a făcut  remarcat. Multe glume proaste, o voce ridicată şi umorul e doar pentru fani.

Jack and Jill e un film prost,  e atât de prost încât nici nu merita piratat. Nota (1,5) e doar pentru prezenţa lui Depp şi pentru că Al Pacino a evitat să se adâncească de tot în rahat cu replica de la final. Sfatul meu: nu vă pierdeţi timpul cu el!

Notă:1,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *