It’s Kind of a Funny Story

It’s kind of a funny story
D: Keir Gilchrist, Zach Galifianakis
R: Ryan Fleck , Anna Boden
Release: 8 Octombrie 2010
US Box Office: $ 6,4 M
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Dramă, Comedie

Din oala cu filme anonime am pescuit pentru azi un film plin de optimism chiar dacă acţiunea are loc într-o secţie de psihiatrie. Bine, nu e secţia de psihiatrie din One flew over the cuckoo’s nest dar cu toate acestea personajele au un dram de personaliate şi câteva problemele care-ţi stârnesc cu uşurinţă curiozitatea. Dar până să ajungem să cunoaştem personajele trebuie să vă spun că It’s kind off a funny story m-a atras în primul rând datorită un poster frumuşel şi în al doilea rând datorită distribuţiei care îl are în prim plan Zach Galifianakis (The Hangover şi Due Date), pe care vroiam să-l văd într-un rol mai serios. Ca punct de atracţie la plecare ar mai fi şi cuplu de regizori, Anna Boden, Ryan Fleck care au mai lucrat împreună la mult mai intensul Half Nelson.

Acum că am terminat cu introducerea am să vă spun două vorbe despre film şi despre persoanjele sale. Povestea îl are în centrul antenţiei pe Craig, un tânăr de 16 ani cu multe pe cap care se decide să-şi prevină sinuciderea şi să se interneze într-un spital. După internare, Craig nu mai este la fel de încântat de idee, dar treptat se adaptează unui mediu în care va învăţa de la Booby, un bărbat de vârsta a doua cu 6 încercări de sinucidere la activ, ce este prietenia şi care sunt adevăratele probleme care ar trebui să te frământe. Cu o mulţime de oameni cu probleme pe lângă el, Craig ajunge să-şi descopere talente despre care nici nu bănuia şi ajunge să se îndrăgostească de o adolescentă cu probleme mai mari ca el, dar care este mult mai matură.

 

It’s kind of a funny story e un film mai mult comic decât dramatic, un film care are momentele lui bune (mi-a plăcut scena cu karaoke precum şi cea cu pictatul şi scena cu jocul de baschet) şi care suferă altădată datorită multor similitudini şi clişee. Cu toate acestea, prin nota sa optimistă e un film care încearcă să ne sfătuiască să nu ne mai stresăm pentru toate nimicurile şi de aceea am să-l recomand tuturor care au nevoie de un mic impuls.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *