Iron Man

Iron Man
D: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow
R: Jon Favreau
Theatrical Release: Apr 14, 2008
US Box Office: $318.3M
Durată: 2 h. 6 min.
Gen: Acţiune
Share

În 2008 când a fost lansat primul film din seria Iron Man, acesta a fost surclasat în topul încasărilor doar de Dark Knight. Impactul asupra publicului a fost destul de mare pentru că după multe încercări eşuate cei de la Marvel au reuşit să transpună un erou de benzi desenate pe mare ecran într-un mod care să atragă şi alt public decât cel iubitor de supereroi.

Plin de efecte vizuale extrem de reuşite care te ţin cu ochii lipiţi de ecran, Iron Man te mai atrage şi prin caracterul atipic al supereroului. Tony Strak nu este nici inadaptatul social care are emoţii când vorbeşte cu o fată şi nici tocilarul devenit peste noapte superou care nu ştie cum să-şi ascundă identitatea pentru că are de rezolvat un conflict moral interior. El este un adevărat playboy sclipitor de inteligent căruia îi place să fie în centrul atenţiei şi care dă naştere unui erou abia atunci când vede lumea prin alţi ochi şi când realizează că poate schimba ceva. Chiar şi aşa, după ce prin propria forţă a creat un supererou Tony Stark nu se schimbă cu mult iar atenţia de care are mereu nevoie nu o ignoră nici acum.

Revenid la subiectul filmului, Iron Man ni-l prezintă pe Tony Strak acţionar majoritar al companiei Stark Industries care este luat prizonier de o grupare teroristă undeva prin Afghanistan. Nevoit să supravieţuiască cu un fel de electromagnet in piept, Tony nu renunţă şi într-o peşteră creează un costum de fier cu care reuşete să evadeze. Reîntors pe meleaguri luxoase, Tony doreşte schimbarea în compania sa, dar se loveşte de un conducător obsedat de putere şi bani. Retras în laboratorul personal, acesta crează celebrul costum, dar în scurt timp un puternic inamic îl va arunca într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte. Supereoul ia naştere iar aventurile sale nu cred că se vor reduce la doar 3 părţi.

Iron Man a fost un succes real nu doar datorită efectelor vizuale ci şi a unei regii care a ştiut cum să atragă printr-o acţiune care curge liniar şi logic. Totuşi personal cred că succesul brandului se datorează în primul rând lui Robert Downey Jr. care se potriveşte perfect cu personajul Tony Stark creat de cei de la Marvel. Un film antrenant, plin de acţiune care te face să aştepţi cu nerăbdare continuările.

Notă 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *