Iron Man 3

iron-man-3-poster1Iron Man 3

D: Rober Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow

R: Shane Black

Durata: 2h 10 min

Gen: actiune

Iron Man a reprezentat un nou început atât pentru Robert Downey Jr. cât și pentru filmele cu super eroi. De atunci și până azi Iron Man a apărut în 4 filme( inclusiv cel despre care vorbim) și se pare că va apărea în cel puțin încă un. Dar până la The Avengers 2, Iron Man trece printr-o schimbare. Cu un regizor nou, Shane Black, Iron Man 3 e un film mai mult despre Tony Stark decât despre un super erou gata să se lupte cu orice amenințare. E un film care exploatează slăbiciunile lui Tony Stark, ne arată partea sa umană și ne face să ne întrebăm la sfârșit dacă va fi sau nu va fi un alt film Iron Man cu aceeași distribuție. Acțiunea se petrece la ceva timp după evenimentele din New York și Tony Stark încearcă să să-și îmbunătățească costumul cu ajutorul unor implanturi. Toată această muncă îl îndepărtează de Pepper Potts, singura persoană importantă din viața lui Tony. Deși aparent e bine, Tony suferă atacuri de panică de fiecare dată când evenimentele de la New York îi sunt amintite sau când siguranța lui Pepper e în pericol. Cu aceste atacuri de panică, Shane exploatează latura umană a lui Tony, arătând că și eroii sunt făcuți din același aluat ca și noi.

Lumea exterioară are nevoie de Iron Man pentru că a apărut o nouă amenințare. Un terorist, The Mandarin(Ben Kingsley) amenință lumea democratică și promite o lecție pentru întregul popor american. În timp ca Mandarinul face amenințări, în State încep să se întâmple chestii ciudate odată cu apariția lui Aldrich Killian(Guy Pearce) și a unei foste iubite interpretată de Rebbeca Hall. Câteva Bombe explodează, Tony simțindu-se nevoit să-l amenințe direct pe Mandarin. După amenințare vine și răspunsul teroristului, iar reacția acestuia duce la prăbușirea eroului nostru. Dispărut din peisaj, Tony se trezește captiv într-un mic orășel american fără a avea la dispoziție costumul perfect. Aici Tony învață din nou să muncească ca un adevărat mecanic, învață să lupte fără a-l implica pe Iron. Sunt momentele bune ale filmului pentru că îl vedem în plină acțiune pe Tony Stark, plin de umor, curajos, cu gura mare, dar mereu inventiv.

Iron Man 3

Povestea ia o turnură interesantă cu multe răsturnări destul de spectaculoase, dar n-aș vrea să intru prea mult în detalii ca să nu stric farmecul vizionării pentru cei care n-au apucat încă să dea o fugă la cinema. Vă mai spun că în poveste se implică și WarHammer, devenit acum Iron Patriot, o armată de costume Iron Man controlate de Jarvis și Pepper Potts. Bătălia finală între e spectaculoasă și mi-a plăcut mult faptul că în proporție de 70%, Tony Stark are grijă de el. Este nevoit să tragă cu pistolul și chiar să facă acrobații pentru a rămâne în viață. La capitolul lucruri bune îl menționăm și pe Ben Kingsley cu un rol excepțional.

Iron Man 3 un film plin de efecte speciale reușite și umor. Nu cred că este mai bun ca celelalte două părți, dar mi-a plăcut faptul că s-a mers pe o umanizare a eroului și pe o separare de costumul care-i oferă unicitate.

Notă: 8/10

Trailer Iron Man 3

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Iron Man 3, 10.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment
  1. | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *