Iron Man 2

iron_man_two_ver2_xlgIron Man 2
D: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson
R: Jon Favreau
Theatrical Release: May 7, 2010
US Box Office: $312.1M
Durată: 2 h. 4 min.
Gen: AcţiuneChiar dacă au trecut doi ani de la succesul primului film, Iron Man 2 a fost primit cu mult entuziasm de publicul din America şi nu numai, pentru că multă lume dorea să afle ce se întâmplă cu Tony Strak după ce şi-a dezvăluit identitatea în faţa întregii lumi.

Devenit un brand care va apărea şi în alt film (The Avengers), Iron Man ne surpirnde plăcut de data aceasta cu câteva efecte vizuale noi şi spectaculoase, dar ne şi dezamăgeşte cu un scenariu şi o poveste mult mai slăbuţă decât ne aşteptam. Odată ce identitatea supereroului a fost făcută publică, Tony Stark interpretat mai slab ca prima dată de Robert Downey Jr. redevine acel playboy monden care are nevoie de atenţie pentru a se simţi bine. Gândul că este de neoprit şi că el este cel care a inventat pacea mondială, îl transformă pe Tony într-o vedetă narcisistă care se crede cel mai important om al planetei. Totul merge bine pentru Iron Man până când un nou adversar, Ivan Vanko (Mickey Rourke) apare tocmai dintr-un orăşel obscur din Rusia. Chiar dacă este învins într-o primă fază de eroul nostru, noul advesar îl coboară de pe calul invincibilităţii pe Tony şi îl trezeşte la realitate. Nevoit să găsească o nouă soluţie pentru inima sa, Tony primeşte un ajutor nesperat de la Nick Fury, dar în acest timp duşmanul său de pe continent avid de faimă şi putere îi oferă lui Vanko tehnologia de care are nevoie pentru a crea o armată de drone care să-l elimine pe Iron Man.

Bătăliile sunt spectaculoase, pline de efecte speciale care-ţi fură cu uşurinţă atenţia, dar parcă ceva lipseşte. Nimic nu mai pare la fel de interesant ca în prima parte, dar totuşi modul în care se desfăşoară acţiunea nu te plictiseşte. La aspectele pozitive trebuie remarcată prezenţa discretă, dar extrem de atractivă a lui Scarlett Johansson, care interpetează un personaj misterios, sexy, dar care reacţionează violent în aproape orice contact cu bărbaţii.

Din păcate Iron Man 2 nu s-a ridicat la aşteptările fanilor care s-au inmulţit după primul film. Să sperăm că prezenţa personajului în filmul The Avengers va spăla puţin imaginea mai ales că, după aceea Iron Man 3 va intra în sălile de cinema.

Notă:7/10
Trailer

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *