Intruders

Intruders
D: Clive Owen, Carice van Houten, Daniel Brühl
R: Juan Carlos Fresnadillo
Release: 30 Martie 2012
Durată: 1 h 40 min
Gen: Horror

Cel mai adesea poveştile cu monştri care se ascund sub pat, în dulap, sau într-o altă zonă întunecată sunt pline de ridicol şi nu reuşesc să menţină tensiunea sau sentimentul de frică mai mult de câteva minute. Din fericire Intruders nu intră în această categorie, filmul lui Juan Carlos Fresnadillo reuşind să menţină o tensiune vie până la sfârşit. În loc de castele uriaşe şi slab iluminate, în loc de monştri descoperiţi într-o casă abandonat-o Fresnadillo inventează unul care se ascunde în întunericul din propriul cămin, un monstru fără faţă adus la viaţă de o poveste, de un cuvânt.

Cei terorizaţi de acest monstru, realizat din punct de vedere vizual foarte bine, sunt doi copiii.  Avem astfel două poveşti, sau mai degrabă una singură pe două planuri. Într-un plan facem cunoştinţă cu un băieţel spaniol terorizat de un monstrul fără faţă, Hollow Man. Acesta îi terorizează visele şi uneori pătrunde în casa acestuia. Mama încearcă să-l protejeze numai că nici credinţa nu o ajută foarte mult. În paralel facem cunoștință cu Mia, o fetiţă de 12 cu o viață liniştită. Vizita la bunici schimbă această liniște, pentru că aici în scorbura unui copac bătrân găseşte povestea lui Hollow Man. Din acest moment monstrul fără faţă îşi găseşte loc în camera şi visele Miei şi fără milă o terorizează constant. Tatăl ei, interpretat de Clive Owen, încercă să o încurajeze să-i explice că totul e un vis. În loc de linişte coşmarul devine mai real pentru că şi John vede monstrul în camera fetiţei. Orice luptă cu el este inutilă şi poliţia nu poate face nimic împotriva unei entităţi fără urme şi identitate.


Teroare pare reală, apariţiile acestui Hollow Man îţi captează atenţia şi în minte începi să dezvolţi teorii despre identitate. Blestemul cade destul de repede, teoria spiritului neliniştit se prăbuşeşte pentru că violenţa lipseşte. Puţine lucruri rămân în picioare şi faptul că misterul nu este dezvăluit până la sfârşit îndulceşte mult vizionarea. Din păcate adevărul strică destul de mult filmul. Povestea fantastică, înfricoşătoare capătă o tentă psihologică deloc plăcută, senzaţia că ceva ţi-a scăpat dezvoltându-se brusc.

Intruders e un film construit bine, un film care a ştiut să se folosească de mister pentru a-ţi capta atenţia. Finalul nu e reuşit, dar până atunci vizionare poate fi o plăcere pură mai ales pentru fanii acestui gen. Merită vizionat!

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. m@ri@n
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *