Into the Storm

Into the storm
D: Brendan Gleeson, Janet McTeer, Len Cariou
R: Thaddeus O’Sullivan
Theatrical Release: 2009
Durată: 1h 38 min
Gen: biografic
Share

Filmul lui Thaddeus O’Sullivan produs pentru HBO este biografia celui care a condus destinele unui imperiu pe durata celui de-al doilea război mondial. Into the Storm poate părea un film plictistor mai ales pentru cei care urăsc filmele biografice sau cele istorice contemporane, dar chiar şi în aceste condiţii vei fi impresionat de curajul, forţa şi tăria pe care un simplu om a avut-o atunci când puţini mai găseau o rază de speranţe.

Prim ministrul Winston Churchill interpretat magistral de Brendan Gleeson a fost cel care a ştiut că nimic nu este mai presus de propria ta ţară şi că atunci când frâiele ei sunt în mâinele tale trebuie să faci orice pentru a asigura binele cetăţenilor.

Firul epic al filmului ni-l prezintă pe Winston Churchill aflat într-un concediu alături de familia sa undeva în Franţa după terminarea războiului. Printr-o serie de flashback-uri, liderul politic rememorează cele mai glorioase acţiuni ale sale din timpul războiului. Instaurarea sa, asediul nemţilor asupra Londrei, întâlnirile cu preşedintele american, ieşirea victorioasă din război, conferinţa de la Ialta toate şi-au pus amprenta asupra sa iar acum trebuie să mai treacă de un nou hop, cu ocazia noilor alegeri.

Into the Storm este un omagiu adus celui care probabil prin acţiunile sale a contribuit la salvarea Europei. Interpetarea este senzaţională iar pentru cei care nu ştiu foarte multe despre acestă personalitate a istoriei contemporane, recomand vizionarea acestui film.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *