Ink

Ink
D: Chris Kelly, Jessica Duffy
R: Jamin Winans
Release: Ianuarie 2009
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Fantezie

Adina şi Şase Simţuri mi-au recomandat un film ciudat, un film confuz, o producţie plină de fantezie care ne oferă o călătorie într-o lume ciudată construită evident pe dualitatea dintre bine şi rău, dintre cei buni şi cei răi. La prima vedere aş zice că e un fel Imaginarum a lui Doctor Parnassus numai că paleta coloristicii a fost uitată undeva departe şi în loc de culori vii şi de vise frumoase ne-a fost servită o cromatică rece, cenuşie deseori confuză. De la primul cadru îţi dai seama că ai de-a face cu un low buget, dar cu toate acestea regizorul Jamin Winans, merită felicitări pentru că a ştiut cum să redirecţioneze atenţia spectatorului spre o poveste închegată plină de fantezie şi dramatism şi spre o coloană sonoră aleasă pe măsura poveştii.

Fantezia se învârte în jurul unui tată obsedat de muncă şi a fetiţei sale care trăieşte cu bunicii. Lumea lor e la fel ca lumea noastră de zi cu zi numai că aici în momentul somnului nu vine Moş Ene ci un grup de oameni promotori ai viselor frumoase. Pentru că este o poveste despre bine şi rău, despre urât şi frumos, despre monştrii care se nasc atunci când ne simţim frustraţi, ruşinaţi şi speriaţi, odată cu cei care aduc vise frumoase apare şi o fiinţă ciudată pe nume Ink. După o luptă cu visele frumoase, Ink răpeşte fetiţa şi o duce în lumea lui pentru a o oferi altor entităţi în schimbul unei frumuseţi mult visate. Din acest moment o luptă între păzitoriivisurilor frumoase şi cei aducători de coșmaruri are loc pentru fetiţă iar realul şi irealul încep să se intersecteze.

Distribuţia nu este cunoscută dar toţi actorii îşi duc rolul binişor până la sfârşit. Dintre toţi singura care se remarcă e Jessica Duffy în rolul povestitoarei mamă.

Deşi uneori confuz, Ink ne sugerează că lumea viselor este construită în funcţie de sentimentele noastre. Cu cât suntem mai ruşinaţi, mai nervoşi şi supăraţi visele devin urâte iar când acestea se transformă în coşmaruri captă putere să ne influenţeze viaţa. Această lume imaginară oferită de Winans se remarcă prin originalitate, printr-un mesaj în care se accentuează importanţa destinului şi a sentimentelor.

Fără efecte speciale, Ink impresionează prin poveste şi originalitate iar pentru cei care vor să vadă şi un pic de spectacol vă mai spun că deseori cele două lumi se confruntă destul de spectaculos.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *